Kórustalálkozó

2021.07.31. 11:15

A találkozón 180 nyugdíjas énekelt – A hevesi kórus bejutott az országos döntőbe!

A kórusok vidám dalcsokrokat adtak elő, ízelítőt nyújtva a nép- és katonadalok, palóc, illetve népi szerelmes dalkincs gazdag világából.

M. H.

Jó hangulatban telt a kórustalálkozó Hevesen

Forrás: Heves Hírportál

A Nyugdíjasok 5. Heves Megyei Kórustalálkozóját tartották a napokban Hevesen, a művelődési központban.

A találkozó közös munka eredményeként, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége, valamint a Hevesi Nyugdíjasok Egyesülete szervezésében jöhetett létre – közölte Farkas Attila, a szövetség elnöke.

– Az esemény hosszas előkészítés után valósulhatott meg, hiszen aktuális szabályokról, a rendeletekről kellett tájékozódni, illetve egyeztetni a résztvevőkkel. Örömünkre szolgált, hogy a jelentkezőket nem bátortalanította el a felkészülés rövidsége és a védettségi igazolványok bemutatásának kötelezettsége. Erős volt a találkozás és a színpadi bemutatkozás vágya – fogalmazott a civil szervezet vezetője.

Jó hangulatban telt a kórustalálkozó Hevesen
Fotó: Heves Hírportál

A kórustalálkozón tizennégy dalkör lépett fel, ami 180 nyugdíjas részvételét jelentette. A kórusok vidám dalcsokrokat adtak elő, ízelítőt nyújtva a nép- és katonadalok, palóc, illetve népi szerelmes dalkincs gazdag világából. Újra felölthették a tájegységet jellemző népviseleteket, amelyek az ének mellett színvilágukkal is gyönyörködtették az érdeklődőket. A kórusok minősítéssel záródó zsűrizését ének-zene tanárok, Kissné Kertész Gabriella mint elnök, valamint Berecz Károlyné és Lövei János karnagy vállalta.

A rendezvényen arany minősítést e térségből a hevesi Őszikék kórus kapott. Bronzzal zárt a tenki Őszirózsa Nyugdíjas Klub Kórusa és a tiszanánai Nyugdíjas Dalkör.

Augusztus végén Balatonfüred lesz az idei országos dalköri fesztivál helyszíne, ahol a találkozó megyénk színeiben arany minősítést elnyert csoportjai folytathatják a versenyzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában