programok

2021.07.25. 07:40

Ailer Gellért plébános lett Felsőváros Csillaga idén

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ idén is megszervezte a Felsőváros ünnepét.

Sz. M. L.

Tíz órától óriáscirkusszal szórakoztatott a Vaga Banda társulat kicsiket és nagyokat, láthattak bűvész, zsonglőr attrakciót, sőt igazi tűznyelő művészt is. A Nemzedékek terén rengeteg volt az érdeklődő már délelőtt, de hamarosan még többen érkeztek, kisgyermekes családok, idősek de még a legnehezebben megszólítható korosztály, kamaszok is szép számmal akadtak.

 

Tizenegy órától az Iszkiri zenekar adott gyerekkoncertet. Alapító tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálták a közös hangot a kicsikkel. Saját dalaik mellett felcsendültek a legnépszerűbb magyar gyerekdalok is. Volt játékos gyerekfoglalkoztató, családi szabadulós játékok de ládavasút is, délután pedig Benedek Elek meséjét, a Laci királyfit mutatta be a MárkusZínház.

Egész napos családi és közösségépítő programok után szombat délután kiderült, hogy a három jelölt közül kit tartanak az északi városrészben élők a legméltóbbnak a Felsőváros Csillaga címre. Több mint ezer szavazat érkezett, mely alapján Ailer Gellért plébánost választották.

- Nem volt egyszerű feladat egy teljesen új templom köré közösséget építeni, ugyanakkor az északi városrészben élőkkel már két évvel ezelőtt is teltházas miséket tarthattam felsőváros új templomában. Igazán megtisztelő, hogy engem választottak – fogalmazott. Este nyolckor aztán Fenyő Miklós koncertezett, a járvány miatt másfél éves kényszerszünet után első állomása volt Egerben a Nemzedékek tere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában