Testületi ülés

2021.07.20. 15:39

Bővített menetrenddel közlekednek a helyi buszjáratok Gyöngyösön

Hetente több mint száz helyközi járat igénybe vételének lehetőségével bővül az új helyi járatos menetrend a mátraaljai városban. Erről a képviselő-testület a múlt héten megtartott rendkívüli ülésén döntött.

Sz. Sz. I.

A busztársaság a területén készült kamerafelvételeket csak a törvényben meghatározott esetekben adhatja át

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Eddig munkanapokon tizenhat, szombatonként hat, vasárnap pedig négy járattal biztosította a Volánbusz a városi közlekedést. A vasárnapi időpontoknál figyelembe vették a misék rendjét is. A tervek szerint az új rendszer augusztus 23-tól lép életbe, addig az önkormányzat minden háztartásba eljuttatja a menetrendet. Jogszabályi előírás alapján az év végéig nem kell többet fizetniük a polgároknak a helyi utazásért, az összvonalas bérlet ára 4830 forint lesz, az előre váltott vonaljegy 250, míg a sofőrtől vásárolt 300 forintba kerül.

A testület döntött arról is, hogy augusztusban nyári napközis táborokkal oldja meg a kisdiákok felügyeletét, mivel sok szülő a tavaszi veszélyhelyzet idején, az oktatási intézmények zárvatartása miatt, kénytelen volt a nyári hónapokra szánt szabadságát kivenni. Három turnusban szerveznek napközit a 6–12 éves korosztály számára húsz-húsz tagú csoportokban az Egressy Béni általános iskolában. A jelentkezés határideje július 20.

A grémium úgy határozott, hogy szükség esetén vállalja a 65 év feletti gyöngyösi lakosok laboratóriumi körülmények között végzett Covid-antitest-tesztelését. Erre a koronavírus védelmi alapban rendelkezésre álló 2,8 millió forintot szánják. A város benyújtja pályázati szándéknyilatkozatát a Tour de Hongrie szervezőihez, hogy Gyöngyös és térsége jövőre is a kerékpáros körverseny egyik szakaszának helyszíne ­lehessen.

Kezdőképünk archív fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában