érzékenyítő program

2021.07.28. 19:44

Családias otthonra találtak Makláron az értelmi fogyatékossággal élők

Szomszédoló címmel szervezett érzékenyítő programot a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény az egyik olyan támogatott otthonban, ahová az Andornaktályai Szociális Otthon lakói költözhettek be márciusban.

V. J.

Örömmel vették birtokba új otthonukat

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A rendezvényen kis műsorral készültek a gondozottak, majd az érdeklődők bepillanthatnak abba, hogyan élnek a lakók az új otthonukban. Nagyobb szabadság, nagyobb önállóság, nagyobb kényelem – ezt adja leginkább a támogatott lakhatásban élőknek az új otthonuk.

A közösségi programon megtudtuk: a lakók nagy izgalommal és örömmel költöztek be idén márciusban az akadálymentesített családi házakba, ahová naponta hazatérnek az andornaktályai szolgáltató központban végzett munka után. Kétágyas szobákban laknak, a gondozókkal közösen főznek vacsorát, zenét hallgatnak, társasjátékoznak, olvasnak, televíziót néznek, közösségi életet élnek. Egy támogatott otthonban tizenkét enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élőre felügyel öt gondozó és egy eset­felelős.

Örömmel vették birtokba új otthonukat Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában