elismerés

2021.07.21. 14:35

Francia professzor lett az egri egyetem díszpolgára

Ünnepi szenátusülésen adták át szerdán az Eszterházy Károly Egyetem Díszpolgára címet a Líceum kápolnájában.

M. H.

Az elismerést Pierre-Jean Combalier, a Bordeaux-i CDFA/CFPPA de la Girond felsőfokú szakképző iskola igazgatója vehette át Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektortól.

– A francia professzor szakmai munkássága kiemelkedő, elvitathatatlan. A vele és a francia iskolával való együttműködésből a hallgatók, az egyetem, az egri borvidék és a magyar bor ügye is profitálhat – hangsúlyozta az egyetem vezetője.

Pierre-Jean Combalier az általa vezetett iskola révén több éves kapcsolatot ápol az egri intézménnyel. Oktatási területen a francia-magyar szőlész-borász együttműködések jeles szorgalmazója és segítője. Tevékenysége eredményeként számos francia diák szerzett már gyakorlati tapasztalatot az egri és a tokaji borvidéken, valamint a a Bordeaux-i CDFA/CFPPA de la Girond iskolával jövőbe mutató Erasmus-os megállapodás köttetett. Mindezen tevékenyséégrt kapta meg az egyetemi díszpolgári címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában