diplomaosztó

2021.07.02. 19:07

Közel ezren végeztek most az egri egyetemen (fotók)

Több mint ezeregyszáz hallgató fejezte be tanulmányait sikeresen a tavaszi félév végén az Eszterházy Károly Egyetem három campusán.

B. R.

Fotó: Daniel Beran

A pénteki két egri ünnepségen 514 hallgató vette át személyesen a diplomáját. Délelőtt a Pedagógiai és Természettudományi Karon, délután a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, s az Informatikai Karon végzettek kapták kézhez a dolumentumot. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor köszöntőjében arról szólt, a hallgatók magas szintű képzést kaptak, de sokan átélhették az egyetemmé válást is, s a katolikus intézménnyé válás kapujában vehetik át oklevelüket.

A rektor úgy fogalmazott, egyetemként elsődleges céljuk, hogy minőségi oktatást biztosítsanak, de ugyanilyen kiemelt a kutatástámogatás, az együttműködés a térség gazdasági szereplőivel.

– De, ahogyan azt Pál apostol is mondja: „legnagyobb a szeretet”. Bízom benne, hogy itt ezt is megtapasztalták – tette hozzá.

A délelőtti ünnepségen, a Nyílt Szenátusülésen elismeréseket is adományoztak. Tiszteletbeli doktor és professzor címet kapott prof. dr. Kónya Péter, az Eperjesi Egyetem rektora. A Tokaji borvidék két borásza, ifj. Szepsy István és Demeter Zoltán címzetes egyetemi docens kinevezésben részesült.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott dr. Herczeg-Deli Ágnesnek, aki e díszünnepségen vehette át kitüntetését a rektortól. Kiosztották a professzor emerita és emeritus címeket, habilitációs díszokleveleket, hallgatói kitüntetéseket, hárman neveléstudományi doktori esküt is tettek. Egerben 988 hallgató tett eredményes záróvizsgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában