Beruházás

2021.08.14. 15:30

690 millió forint támogatásból bővül Gyöngyös ipari parkja

Hosszú távon az itt épülő szervizút a város déli elkerülő útvonalának lehet a szerves része.

Sz. Sz. I.

Dudás Róbert (balról), Hiesz György, Csonka Tamás elhelyezik az alapkő időkapszuláját

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ünnepélyes alapkőletétellel kezdődött el csütörtökön a város ipari parkjában egy több mint 160 hektáros új ipari terület kialakítása, melyre közel 690 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás áll rendelkezésre. Csonka Tamás, a kivitelező KM Építő Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy csaknem egy kilométeres út és járda biztosítja majd a terület megközelítését.

A Külső Mérges-patak medrét rendezik, rajta nyolc méter széles híd épül. A közművesítés és ezen munkálatok a tervek szerint nyolc hónap alatt fejeződnek be.

A beruházás időkapszuláját Dudás Róbert országgyűlési képviselő, Hiesz György polgármester és a kivitelező ügyvezetője helyezte el az út nyomvonalán.

Dudás Róbert (balról), Hiesz György, Csonka Tamás elhelyezik az alapkő időkapszuláját Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hiesz György polgármester köszöntőjében a jövőnek szóló beruházásnak nevezte az induló területfejlesztést. Hosszú távon az itt épülő szervizút a város déli elkerülő útvonalának lehet a szerves része.

– A Déli külhatár út egy szakasz után visszafordul a városba. Ha itt is elkészül az út, akkor marad egy körülbelül egy kilométeres szakasz az Ipar utcától a kitérőgyárig, amely összekötheti ezt a két utat. Valamilyen forrásból, reményeink szerint, jövőre elindulhat a hiányzó összekötő rész kivitelezése két körforgalmi csomóponttal – bizakodott a városvezető.

Hiesz György arról is beszélt, hogy az ipari parkba 2002 tavaszán érkezett az első cég, jelenleg már tizenhárom gyár működik itt, közel kétezer embert foglalkoztatva és Gyöngyös iparűzési adóból származó jövedelmének a jelentős részét biztosítva. Az új terület kialakítására azért is szükség volt, mert már csak jó húszhektárnyi szabad hely maradt, de az is több darabban, ami legfeljebb már csak kis- vagy középvállalkozást fogadhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában