Vélemény

2021.08.16. 14:00

Hatalmas felháborodást keltett a Tervtanács döntése az egri játszótérről

Több olvasónk megkérdőjelezte a Tervtanács döntését, miszerint elutasították a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott negyvenmillió forintos érsekkerti játszótér tervét.

Heol

Fotó: Shutterstock

Sokakban felmerült a kérdés, miért is lett elutasítva az egri játszótér felújítására irányuló terv, mely alapján az új elemek a régi, jelenleg leharcolt és balesetveszélyes játszótér helyére kerültek volna.

Az egriek kommentszekciójában is szembetűnő volt a felháborodás, nem értették, miért nem valósulhat meg mindez, hiszen többen hasznosnak, szükségesnek ítélték meg ezt a beruházást. Volt, aki hiányolta a helyiek döntési jogát és a tervtanács hitelességét. Mint írta: „Hadd a ”köznép„ döntse már el, hogy kell-e ez nekik! Ne egy kreált ”tervtanács„.”

Más szintén dühét és csalódottságát fejezte ki hozzászólásában: „Nem lesz biztonságos játszótér az Érsekkertben, mert nem engedi a Tervtanács. Így marad a régi. Nos, ha itt baleset fog történni, remélem a Tervtanács vezetői önként és dalolva vonulnak majd a sittre!”

Többen a Tervtanács indoklása miatt nem tudták komolyan venni és elfogadni a döntést, mert Eger más pontjait nem érezték műemléki környezetbe illőnek: „Az óriáskerék, no, meg azok a gyönyörű bodegák roppant jól illeszkednek a műemléki környezetbe...”

Mint korábban írtuk, a vita tárgya nem más volt, minthogy a területileg illetékes Tervtanács nem engedélyezte annak a 40 millió forintból tervezett játszótérnek a megépítését, amely a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából jöhetett volna létre az Érsekkertben.

„A játszótér sem anyaghasználatban, sem vizuálisan nem illeszkedik Érsekkert műemléki környezetébe. A tervtanács az állásfoglalásban egyidejűleg javasolta a város számára, hogy az Érsekkert természeti értékeivel és több műemlékével harmóniát teremtő játszótér tervezése, megvalósítása történjen meg, vagy a bemutatott játszóteret más helyszínen helyezzék el.”

Mirkóczki Ádám nyilatkozatában elmondta, a Tervtanácsnak nem tetszettek az építési tervek, elképzelések, valamint véleményük szerint a műemléki környezete a játszótér nem illett volna bele. Mint a polgármester elmondta, azon van, hogy a város egy másik részén megépülhessen a játszótér.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában