Cserediákok

2021.08.09. 14:15

Heves megye lakosai is szívesen befogadnák a cserediákokat

Már tavaly is érkeztek megyénkbe cserediákok, összesen 18-an, Thaiföldtől az Amerikai Egyesült Államokig terjed a küldő országok sora.

G. Zs.

Fotó: Beküldött

Önkéntes családokat toboroz a világ legnagyobb nemzetközi diákcsere-szervezete, az American Field Service (AFS). Augusztus végéig 15 országból összesen 85-en érkeznek Magyarországra a következő tanévre az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében. Közülük öt-hat középiskolás megyénkben ismerkedhet meg az ország kulturális és társadalmi értékeivel, derül ki a szervezet közleményéből.

Már tavaly is érkeztek megyénkbe cserediákok, összesen 18-an, Thaiföldtől az Amerikai Egyesült Államokig terjed a küldő országok sora.

Az AFS felméréséből kiderül, hogy a magyar lakosság 78 százaléka szívesen befogadna otthonába 3–12 hónapra egy középiskolás külföldit, szűkebb hazánk lakosai is pont ilyen százalékban látnának vendégül diákokat.

Arra a kérdésre, hogy mi motiválná a fiatalok fogadásában, az országos felmérésben résztvevők 23,3 százaléka azt válaszolta, szeretné megismerni a vendégek kultúráját. A Heves megyei válaszadóknál ez a harmadik legfontosabb motivációs ok.

Fotó: Beküldött

Megyénkben a többség, 30 százalék azt szeretné, ha saját gyermeke így kerülne közelebb egy hasonló lehetőséghez. A megkérdezettek 25 százaléka szívesen megismertetné vendégét a kultúránkkal. A hevesiek 10 százaléka ezzel is segítené a családja nyelvtanulását, további 10 százalék pedig jó élményeket szerezne a külföldi fiatalnak – derül ki a vizsgálatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában