rendkívüli ülés

2021.08.31. 16:38

Így támogatják a segítségre szoruló ovisok felkészítését Gyöngyösön

Anyagi szempontokat sem a bizottság, sem az óvodák nem vizsgáltak, hogy a számok ne befolyásolják a döntést – foglalta össze dr. Szén Gabriella. 

Sz. Sz. I.

A cél az óvodások felkészítése az iskolára

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A képviselő-testület az augusztusi rendkívüli ülésén, a szülői igényeket figyelembe véve, úgy határozott, hogy a város óvodáiban, tizenkét csoportban 2022. szeptember elsejétől támogatja a korosztályos nevelésre történő visszatérést, míg a fennmaradókban megmarad a vegyes összetétel. A döntés előkészítéséről dr. Szén Gabriella, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke tájékoztatott.

– Két évvel ezelőtt kért a bizottság a város bölcsőde- és óvodavezetőitől tájékoztatást arról, hogy a városban hány gyermek szorul segítségre kompetenciahiány vagy fejletlenség miatt, de erről nem rendelkezik szakvéleménnyel. A szakszolgálatok túlterheltek, a szülőknek is idő kell, amíg elfogadják, hogy a gyermekük segítségre szorul, így gyakran csak nagycsoportban kerülnek szakvéleményes státuszba, vagy még akkor sem. A segítség viszont elengedhetetlen az iskola sikeres elkezdéséhez, a leszakadás elkerüléséhez. Ehhez a problémához társult a vegyes csoportos berendezkedés és a csoportokon belüli túl magas létszám. A megoldás keresésében az elsődleges szempont az volt, hogy a gyerekek megfelelő, magas színvonalú ellátást kapjanak.

Az is fontos volt, hogy a hatékonyabb ellátás érdekében csökkenjenek a csoportlétszámok, és a szülők választási lehetőséget kapjanak a nevelési formák között.

Igyekeztünk megteremteni az intézmények működésének korrekt feltételeit is. Anyagi szempontokat sem a bizottság, sem az óvodák nem vizsgáltak, nehogy a számok befolyásolják a döntést, ami arról szól, hogy mi a legjobb a gyerekeknek – foglalta össze dr. Szén Gabriella.

A cél az óvodások felkészítése az iskolára
Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában