Közösségépítés

2021.08.01. 12:54

Közösségépítő, zenés ganca-partit szerveztek a lőrinci kápolnánál

A szervezők legmerészebb várakozásait is felülmúlta a múlt pénteki összejövetel, amely remek időtöltést biztosított felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Tari Ottó

Fotó: Tari Ottó

A Szent Anna-kápolna évszázados kegyhely egy Zagyva-parti dombocskán, takaros környezettel, amit néhány civil ápol nagy gondossággal. Tulajdonképpen fura, hogy eddig nem fedezték fel, mint ideális közösségi helyet a környéken élők, így az évi egyszeri búcsú kivételével nemigen keresi fel senki. Amióta a folyó partján elkészült a kerékpárút, talán megmozdult valami, de még mindig nem úgy, ahogy a lehetőségek alapján elvárható lenne.

Ezt ismerte fel nemrég egy kis csapat, amelynek tagjai elhatározták, hogy rendszeres programokkal életet lehelnek a kegyhely falai és a szemben lévő kálváriadomb közé. Nem vallási jellegű kezdeményezésként, hanem a közösséget erősítendő.

Gitár és citera: Kurkó József és Pálinkás Péter (jobbra) kettőse Fotó: Tari Ottó

Első kezdeményezésükként az elmúlt hét végén ganca-partival egybekötött batyus bulit szerveztek családok, egyedülállók, elszármazottak és helybeliek számára, sok gitárzenével. Távol tartandó a várost mostanában megosztó politikát, elutasították a támogatók nyomulását, hogy az esemény az eredeti szándékot igazolja.

Igazolta is. Több mint hatvanan telepedtek ugyanis a gyepre, hallgatták Kurkó József énekét, beszélgettek, csereberélték és ízlelték a magukkal hozott étkeket, a Pálinkás Péter alpolgármester által sütött gancát. Eközben a gyerekek új játékokat ismertek meg, vidámak voltak, sötétedés után is alig lehetett hazaparancsolni őket.

A gyermekeket teljesen lekötötték a kreatív játékok, alig akartak hazamenni Fotó: Tari Ottóprogram

Az internetes portálokon az emberek szinte kivétel nélkül üdvözölték a hagyományteremtő próbálkozást. A szervezők a vártnál is nagyobb siker nyomán már az augusztus végi utcazenész pikniket készítik elő, amelyről egyelőre annyi tudható, hogy a tervezett programok valamennyi korosztály számára kellemes szórakozást kínálnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában