Tűzoltó nap

2021.08.31. 07:00

Összemérték erejüket Heves megye önkéntes tűzoltói – Fotók

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség idén harminc éves, ezen a szombati napon erről is megemlékeztek, a szervezet vezetősége egyben megtartotta tisztújító közgyűlését is.

Heol

Fotó: Nagy Csaba tű. főhadnagy/HMKI

Tűzoltó napot rendezett a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tiszanánai Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával szombaton, Dinnyésháton – tájékoztatott oldalán a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A pandémiás időszak rányomta bélyegét a közösségi életre is, az elmúlt másfél évben az önkénteseknek alig volt alkalmuk a találkozásra, a már évtizedek óta hagyományosan a tavaszi időszakban megrendezett tűzoltóverseny a tavalyi évben el is maradt. A megyei tűzoltó szövetség vezetősége ezért a nyári ülésén úgy határozott, szervez egy tűzoltó napot, melynek keretében lehetőséget biztosít a megye önkéntes tűzoltóinak, hogy találkozhassanak és összemérhessék erejüket, tudásukat, felkészültségüket.

 

Mint kiderült, a rendezvény tűzoltó versennyel kezdődött. Noha nem voltak annyian mint régebben, de azért így is több mint egy tucat csapat jött el és mérte össze tudását a három vizes pályán.

Az önkéntes tűzoltók megmérették magukat női, férfi, fiú és lány korcsoportban, hagyományőrző és a nemzetközi szabványoknak megfelelő kategóriákban.

A verseny után ügyességi versenyen is részt vettek a vállalkozó szellemű résztvevők, tűzmegelőzési totóban, tömlőgurításban, porral oltó dobásban és kötélhúzásban próbálták ki erejüket, felkészültségüket és rátermettségüket. Az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, szinte végig sütött a nap a gyermekek nagy örömére, akik zenére táncoltak a színpad előtt, majd fergeteges habpartival zárták az önkéntesek tűzoltó napját.

A CTIF versenyt mind férfi, mind női kategóriában az abasári önkéntes tűzoltók nyerték. Abasár női csapata a versenyt idén már harmadszor nyerte meg, így a női vándorkupa végleg náluk marad. A szövetség idén új férfi vándorkupát alapított, melyet Grósz János, néhai abasári tűzoltóparancsnokról neveztek el, ezzel megemlékezve az egykori tűzoltóparancsok munkásságáról.

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség idén harminc éves, ezen a szombati napon erről is megemlékeztek, a szervezet vezetősége egyben megtartotta tisztújító közgyűlését is, melyen megszavazták, hogy az önkéntes szervezet elnöke továbbra is Füzy Andrea marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában