Iskolakezdés

2021.08.31. 21:33

Számos megyei tanintézmény már kedd délután köszöntötte az elsősöket

A most következő nevelési-tanítási év jelenléti munkarendben kezdődik el. Az is fontos, hogy az iskolákban kiemelt figyelmet fordítsanak az alapvető egészségvédelmi szabályok betartására.

Sz. M. L.

– Reméljük, hogy ezt a tanévet végig jelenléti oktatással teljesítjük. Kérjük, ezért mindannyian tegyünk meg mindent – mondta Biró Csaba, a Lenkey János Általános Iskola igazgatója. A tanévnyitó az első osztályosok bevonulásával kezdődött, őket a nyolcadikosok fogadták lenkeys diákká. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott sok sikert kívánt a tanulóknak, megköszönte a tanárok helytállását és szólt az átoltottság fontosságáról is.

Az egri Lenkey János Általános Iskolához hasonlóan megyénk sok tanintézménye már kedd délután köszöntötte az első osztályosokat, s persze visszavárta a felsőbb évfolyamok diákjait is.

– Az Egri Tankerületi Központ intézményeiben több mint 11 ezer diák kezdi meg a tanulmányait a 2021/2022-es tanévben. Az általános iskolákban 1497 tanuló lesz első osztályos az új tanévben – tájékoztatta lapunkat Ballagó Zoltán, a központ igazgatója. – A most következő nevelési-tanítási év jelenléti munkarendben kezdődik el. Az is fontos, hogy az iskolákban kiemelt figyelmet fordítsanak az alapvető egészségvédelmi szabályok betartására. A fertőtlenítőszereket az operatív törzs ebben az időszakban is folyamatosan biztosítja.

Megtudtuk, hogy tavaly az oktatási intézmények járvány­ügyi intézkedési tervet készítettek központi szabályozások alapján, melyeket a házirend melléklete tartalmaz. A dokumentum felülvizsgálata a mindenkori érvényben lévő szabályozásnak megfelelően történik. Ballagó Zoltán kiemelte, ahogy a mindennapokban, úgy az óvodákban és az iskolákban sem kötelező a maszkviselés és már nem kötelező a testhőmérséklet-mérés sem. Felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolai hiányzásokra a normál előírások vonatkoznak. Vagyis az intézményvezető joga eldönteni, hogy mely esetben tekinti igazoltnak a tanuló távolmaradását.

– A Hatvani Tankerületi Központ negyvenkét intézményében kilencezer-negyvennégy diák kezdi meg a tanulmányait, ebből az első évfolyamon ezerhetvenkilenc. A köznevelési intézmények továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az alapvető egészségvédelmi szabályok betartására – közölte Horváth Márta tankerületi igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában