Vélemény

2021.08.23. 14:00

„Van egy kis út a kátyúk között” – Olvasóink értékelték a Heves megyei utakat

Több olvasónk élt a lehetőséggel, és felidézte, milyenek is az utak megyénkben. Elgondolkodtató, mennyire kevés pozitívum jutott eszükbe.

Heol

Kátyúk, repedések javításán dolgoznak a mellékutakon. Képünk illusztráció

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

A minap jelent meg oldalunkon egy cikk, miszerint bizony jelentősen megnehezítik az autósok életét, biztonságos közlekedését és komfortérzetét a Heves megyei utak, ráadásul csak a megfelelő dokumentálás esetén vehető igénybe a kártérítés. Magától értetődő volt, hogy kikértük olvasóink véleményét is, akik lelkesen kommenteltek Facebook-bejegyzésünk alá.

Ezek a hozzászólások, meglátások közül szemezgettünk párat és gyűjtöttük csokorba a szösszeneteket, hiszen így jól kirajzolódik a tapasztalatok alapján, mely utakat érdemes messze elkerülni vagy épp hol kéne tartós újításokat elvégezni, hogy járhatóbbá tegyék őket.

Akadt, aki véresen komolyan vette a helyzetet, és szigorúan elsorolta, melyek azok az utak, amelyek valóban botrányos és vállalhatatlan állapotban vannak, de volt, aki könnyed poénnal próbálta oldani a feszültséget és megmosolyogtatóan – ám ha a szavak mögé nézünk, igencsak lesújtóan – nyilatkozott: „Van egy kis út a kátyúk között”.

A felháborodás azonban szembetűnő volt, hiszen természetesen a kritikát, a dolgok rossz oldalát könnyebben, érzékletesebben és hatásosabban ki tudja – és szereti is – domborítani az ember.

Ahogy lenni szokott, itt is ezzel szembesültünk. Többen konkrét útvonalakat megneveztek, egyik olvasónk a következőképpen fogalmazott: „Meg lehet nézni a Domoszló és a 2420-as számú út ”bánya„ közötti, 2418-as számú, 6km hosszú csodát is. Ezt ki kell próbálnia mindenkinek! Maradandó élménye lesz, az biztos!”

Mások Eger környékét nem szívelik az utak szempontjából, egyikük így vélekedett: „Ó! Kérem szépen, Egercsehi és Szarvaskő között egy kis szakaszon majdnem a fél útpálya le van szakadva több, mint 1 éve.” Egy másik olvasónk pedig a korábbi állapotnál is rosszabbnak ítélte meg a környék útjait: „Ennyire elhanyagolva rég voltak Eger belterületén az utak, illetve Eger-Egerbakta között és Egerbakta után is kritikán aluli a helyzet.”

Előfordult azonban olyan is, aki viszonylag optimista volt és legalább más megyéhez hasonlítva jobb állapotúnak ítélte meg a megyei utakat, ha már más értéket nem látott bennük: „Pest megyétől aligha van rosszabb!”

Csupán egyetlen olvasónk kommentjéből volt kivehető, hogy ő valóban szeretné ellensúlyozni többi hozzászólást, és elnézőbben nyilatkozott a megyei útviszonyokról: „Nem lehet mindent azonnal, de azért alakul sokminden. Pl. Villó-Egerbocs között már az is áldás volt.” Ő számos szakaszt kiemelt, ahol megkezdődtek a javítások és próbálják orvosolni a helyzetet: „21-es, Ivád-Nemti-Bátorterenye, Tarján-Cered, Cered-Zabar, Domaháza-Hangony, Sáta-Borsódbóta, Tárkány-Lilla egyre több szakasza..... Élhető, vezethető szakaszok lettek. Reméljük igy fog tovább menni.”

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában