ÖRÖKBEFOGADÁS

2021.09.26. 15:53

5 imádni való kiskutya keresi szerető otthonát Egerben – Fotók

Ismét bemutatunk olvasóinknak öt örökbefogadható kutyust, akik mindannyian az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják, hogy igazi családra találjanak.

Mellik Alexandra

Majré

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Ezúttal is elhoztunk olvasóinknak öt csodálatos kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják álmaik gazdiját.

Izi

A 1,5 év körüli Izi korábban családi kutyus volt, gazdái azonban lemondtak róla és leadták őt az egri menhelyen. Izi az elején nehezen tudott csak beilleszkedni, nagyon rosszul érintette, hogy elhagyták. Idővel azonban megszokta a többi kutyust, és mára egy nagyon közvetlen és barátságos teremtéssé vállt. Izi a tökéletes családi kutya, gyerekekkel is szuperül kijön. Ivartalanított, benti, kint vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Izi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Izi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Cili

A tündéri, 6 hónapos kiskutya, Cili, nagyon barátságos, energikus teremtés. Mentett kutyus, aki nagyon jól érezné magát nagy családban, de egyedülálló gazdák számára is tökéletes társaság lenne, ami azonban fontos számára, hogy legyen mellette kutyatársaság is. Korábbi tartóinál ugyanis más kutyák társasága jelentette neki a mentsvárat, éppen ezért az emberekkel kezdetekben kicsit tartózkodó, de amint kinyílt, tökéletes társsá válik. Benti, és kint-benti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe.

Cili Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Cili Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A három testvér, Majré, Nyugi és Nyüzsi

A három kisfiút pár hetesen mentették, valaki ugyanis kegyetlenül bedobta őket egy szatyorban az Eger-patakba. Majré, Nyugi és Nyüzsi hányatott sorsuk ellenére igen belevaló, barátságos teremtések, akik megérdemlik, hogy szerető otthonra találjanak. Mind a három csöppség külön egyéniség, nagyon szeretik, ha foglalkoznak velük, korukból kifolyólag pedig nagyon formálhatóak, könnyen összeszoktathatóak bárkivel. Benti, vagy benti-kint tartási kötelezettséggel fogadhatóak örökbe.

Majré (gazdisodott)

Majré Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Majré Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Nyugi (gazdisodott)

Nyugi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Nyugi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Nyüzsi (gazdisodott)

Nyüzsi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Nyüzsi Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A korábban bemutatott öt-öt gazdikereső négylábú itt tekinthető meg:

Örökbefogadás teljes felelősséggel

Az örökbefogadás nagy felelősséggel jár, az állatokat kizárólag örökbefogadási szerződéssel lehet befogadni, ezt az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány kiemelten fontosnak tartja. Az örökbefogadási szerződés tartalmazza egyebek mellett, hogy az örökbefogadó a törvényben, illetve az helyi önkormányzati rendeletben meghatározott kereteken belül gondoskodik az állatról. Fontos: az örökbefogadó vállalja, hogy az állatról a legmegfelelőbben fog gondoskodni, annak a tőle telhető legmegfelelőbb körülményeket biztosítja, s élete végéig gondoskodni fog róla. Kényelemből vagy más okból kifolyólag semmilyen körülmények között sem hagyhatja magára, dobhatja ki azt az állatot.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a végsőkig kitart a befogadott állat mellett,

elaltatni csak akkor altatja el, ha az állat már nagyon nagy mértékben szenved és az állatorvosnak is ezt javasolja.

Az örökbefogadó kötelessége továbbá, hogy az örökbefogadott állat elvesztését, sérülését, halálát és annak okát valamint körülményeit az örökbeadónak azonnal jelenti. Az állatot befogadó garantálja, hogy őt sem kísérleti, sem más olyan céllal nem viszi el, illetve adja át más személynek, hogy az állatot bármely módon is bántalmazzák, kísérletet folytassanak rajta. Fontos továbbá, hogy az örökbefogadó az örökbeadó tudta kívül nem adja tovább az állatot.

Amennyiben a befogadott kutyus vagy cica nem kapja meg a megfelelő bánásmódot, elhanyagolják, rosszul bánnak vele, akkor automatikusan örökbeadója tulajdonát képzi az állat, akinek joga van őt visszavenni. S végül de nem utolsó sorban az örökbefogadónak tartania kell a kapcsolatot az örökbeadóval.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részletek ITT tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában