projektnapok

2021.09.03. 15:08

Élményszerű oktatásra törekszenek az egri Neumannban – Fotók

„Vannak teremszínházi előadások vagy a témához tartozó filmvetítések” – árult el részleteket Simkóné Kis Ágnes, a program koordinátora.

G. Zs.

2021.09.03 - Mészáros Pancsa, Sóvári Csaba Olivér és Zádori Szilárd - A Harlakin bábszínáz színészeinek előadása a Naumann gimnázium tanulóinak- Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium felsőbb éves diákjai igazán rendhagyó módon sajátíthatják el néhány tantárgy tudásanyagát. Negyedik alkalommal kezdik a tanévet tömbösített órákkal az iskolai idősebb tanulói.

– Ezek a tantárgyak heti egyszer lennének, de úgy gondoljuk, hogy sokkal hatékonyabban lehet körbejárni egy-egy etika kérdést egész napos programokkal.

Próbáljuk élményszerűvé tenni ezeket a foglalkozásokat, hogy ne a száraz tanórai anyagokat kapják.

Ezért is vannak teremszínházi előadások vagy a témához tartozó filmvetítések – árult el részleteket Simkóné Kis Ágnes, a program koordinátora. Hozzátette, a diákok kiválasztanak egy számukra szimpatikus témát, amiből beadandót kell készíteniük.

 

Átállásra is jó, mivel sokkal kötetlenebb, mint egy átlagos tanítási nap, így a nyári szünet nem egyből az iskola padban találják magukat. Továbbá a végzősök számára azért is kiemelten fontos, mert a felszabadult időben koncentráltan tudnak készülni a sikeres nyelv-, érettségi és felvételi vizsgáikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában