emlékezés

2021.09.16. 15:28

Emléktáblát avattak Bálint György tiszteletére Halmajugrán

Felavatták a közismert Bálint György (Bálint gazda) emléktábláját csütörtökön délelőtt a Detki Keksz Kft. telephelyén, Halmajugrán, ahol a népszerű kertészmérnök szülőháza áll.

M. H.

2021 09 15 Dr. Bálint György (Bálint gazda) emléktábla avatás a Detki keksz Kft-nél - Halmajugra - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Ez az építmény ma irodaházként funkcionál. Az ünnepségen részt vett felesége, Antónia asszony is. Pavlova Olga, a Detki Keksz Kft. vállalati kapcsolatokért felelős vezetője a tábla leleplezése után személyes történeteket elevenítette fel.

Mint mondta, Bálint gazda többször járt náluk, ajándékkal is kedveskedett neki, és megemlítette, ugyan ez az ő szülőháza, mégsem jelzi ezt tábla.

– Amikor elkészült, megnézte, de viccesen megjegyezte, hogy még nem halt meg, így eltettük azt. Halála után tavaly nem tudtunk sort keríteni erre a kis megemlékezésre, ám ezt most sikerült pótolni – tette hozzá Pavlova Olga.

Már tábla is jelzi, itt született Bálint gazda Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Bálint György özvegye elmondta, nagy örömet jelent neki ez az avató, hiszen szavai szerint férje mindig itt érezte magát otthon. Bálint György életének 101. életévében, tavaly júniusban hunyt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában