oktatás

2021.09.30. 15:54

Hatodszor szervezett pályaválasztási napot az egri Tinódi

Pályaválasztási napot tartott csütörtökön a Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola.

Sz. Sz. I.

Kovács Tibor nyomozó a bűnügyi helyszínelés eszközeit mutatta be Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Fülöp Kornélia szervező tanár elmondta, hogy hatodik alkalommal hívtak meg középiskolákat és cégeket szakmák bemutatására. A diákok többek között megismerkedhettek a helyszínelő nyomozó munkájával, szerelési gyakorlat során kipróbálhatták kézügyességüket, szakoktatók útmutatásai alapján teríthettek éttermi asztalt, és megismerkedhettek a fodrászat szakmai fogásaival. A rendészeti középiskolások segítségével kipróbálhatták a közelharc elemeit, sőt, valódi bilincs is gyakran csattant a vállalkozó kedvűek csuklóin. A nap fénypontja a látvány palacsintasütés végén a közös falatozás volt. A legkisebbek sem unatkoztak, életkoruknak megfelelő rajzos, színezős és logikai feladatokat kaptak.

Kovács Tibor nyomozó a bűnügyi helyszínelés eszközeit mutatta be Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nemcsak a pályaválasztás előtt állóknak hasznos ez a nap, de a legkisebbeknek is, hiszen abból, hogy mivel szeretnek játszani, a pedagógus képet kap a gyermek irányultságáról – fogalmazott Kátai Zsolt tagintézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában