verseny

2021.09.28. 07:54

Ismét világversenynek ad otthont az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Október 7-10. között a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont ad otthont a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának.

Heol

Lendület, erő, dinamizmus. Tavaly nyáron a hazai négyesfogat-hajtó mezőny versenyzett a szilvásváradi stadionban Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát az elmúlt években a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. öt alkalommal rendezte meg, 2021-ben Szilvásvárad vette át a stafétát.

A három szakág versenyeit összefogó Szilvásvárad Masters nemzetközi versenysorozat megrendezése után a Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága kiváló lehetőséget ad arra, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe.

A Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága nem a megszokott háromnapos fogathajtó versenyeknek megfelelően kerül lebonyolításra: Az első két napon egy kvalifikációs fordulón vesznek részt a lovak, amely egy kombinált díj- és akadályhajtó pálya teljesítését jelenti. Ezt követően a szombati versenynapon díjhajtás döntőjére kerül sor, majd az utolsó napon egy kombinált maratonhajtást teljesítenek a fogatok.

A három hajtás pontszáma alapján hirdetik ki a világbajnok lovakat. A rendezvénysorozat október 9-én, szombaton a „Nimród Vadászai” Hunor és Magor Csodálatos Vadászata-Tradicionális Vadász Bemutató és Országos Huszártalálkozóval zárul, ami az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő rendezvénye.

A bemutatónak a ménesgazdaság fedeles lovardájában ad otthont 19 órától. Minden rendezvény ingyenesen látogatható.

Kezdőképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában