percről percre

2021.09.02. 10:00

Kövesse velünk élőben az egri közgyűlést!

Tanácskozik ma az önkormányzat közgyűlése. Percről percre.

HEOL

2021.09.02 - Közgyűlés Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

 

15.30

Berecz Mátyás szerint szomorú jelenség, hogy a szakmai kompetenciákat a politika akarja gyakorolni.

- A tervtanácsban szakemberek ülnek. Tegyük már meg, hogy velük előzetesen egyeztetünk. Valahol a szakmát mindig félreteszik, ezért találkozunk olyan Natura 2000-es területekkel, amiket szétbombáznak, aztán meg jön a nemzetközi tiltakozás – mondta Berecz Mátyás.

Császár Zoltán szerint mindenképp a Népkertbe kell tenni a játszóteret, hiszen ott mindenki megfordul.

Mirkóczki Zita felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan megnyílnak az uniós, TOP-források, s hogy ennek keretében bizonyára lehetséges lesz komplex játszótérfelújítást megvalósítani.

15.05

- 2018 óta fut a Szerencsejáték Zrt. programja, azóta 13 helyszínen készült ilyen játszótér. Azt hiszem, hogy a tervtanács úgy járt el, mintha mi lennénk a tervezők, de ez egy felajánlás. Nagyon szeretnénk ezt a 40 millió forintot, hiszen 4 millió forintunk is alig van – fűzte hozzá a polgármester.

Kovács Cs. Tamás felhívta a figyelmet, hogy az egyetlen dolog amivel nem ért egyet, az a kommunikáció.

- Lehetett volna ezt úgy is, hogy bizottsági ülésen döntünk róla, hogy hova kerül a játszótér. A jövőben, ha ilyen lehetőségünk van, akkor hasznos lenne a tájékoztatás – mondta a polgármesternek.

- Nem egészen értek egyet Oroján Sándorral, de egyetértek Kovács képviselő úrral. Nem örülök, hogy erről az újságból kell értesülnünk – szólalt fel Mirkóczki Zita. – Miért nincsennek megkérdezve a képviselők? Ha a tervtanács elnökét meghívtuk volna egy bizottsági ülésre, talán jó döntés születik. Pandémia ide vagy oda, közösen kell döntenünk. Most megint van öt helyszín, ezekről megkérdeztük már a tervtanácsot? Nem Facebook-cirkusz kell, hanem együttműködés. Az Érsekkertben normális mosdó sincs. Vannak feladatok – mondta.

Mirkóczki Ádám azt válaszolta erre, hogy nem voltak döntési pozícióban, magát az anyag-és színhasználatot tartalmazó dokumentumot is a tervtanács kérésére készítette el a Szerencsejáték Zrt.

14.50

A következő tájékoztatót a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott, nagy port kavart játszótér ügyéről tartotta Minczér Gábor.

- Számomra ebben az egészben fájó, hogy érkezett egy felajánlás, amire bírálat volt a válasz. Evidencia volt az Érsekkert mint központi helyszín. Ezek a játékelemek úgy vannak összeállítva, hogy látássérült, autista és mozgássérült játékát is lehetővé tegyék. A befogadó játszótérépítési program lényege, hogy a játék összeköt: integrálja a sérült gyermekeket a társadalomba – mondta az alpolgármester.

Ismertette, hogy a Nemzedékek tere került szóba mint lehetséges helyszín, de ez sem biztos a közművek miatt. Több helyszínt is megjelöltek.

- Az egyetlen ideális helyszín az Érsekkert lett volna. Most mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy másik alkalmas helyszínt találjunk – tette hozzá Mirkóczki Ádám.

Oroján Sándor elmondta, hogy a visszajelzések alapján többnyire fel voltak háborodva a tervtanács döntésén.

- Az Érsekkert műemléki környezete teniszpálya, sportcsarnok, éjszakai szórakozóhely. Ez nonszensz. A tervtanács feladata nem az, hogy egy egész város akaratával szembemenjen. A jövőben nagyítóval fogom vizsgálni, hogy milyen döntéseket fognak hozni a várossal kapcsolatban, és ha kell, akkor miniszteri szintig viszem a témát – húzta alá Oroján Sándor.

- Nem találom a szavakat Oroján Sándor által elmondottakra, ilyen 24 év képviselőség alatt még nem fordult elő. Jobban én sem tudtam volna összefoglalni. Gratulálok! – válaszolt Császár Zoltán Oroján Sándornak. Hozzátette, kifejezetten tetszik neki, hogy Mirkóczki Ádám küzd a játszótér megépüléséért.

14.30

Mint ismert, a szépasszonyvölgyi öregsori pincesor alsó során lévő pince homlokfala és a fölötte lévő önkormányzati út egy része leomlott, a közgyűlés döntése szerint ennek rendezéséhez vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat. Ezt követően egyhangúlag döntöttek Farkas Attila sürgősségi beadványáról, a Bursa Hungarica ösztöndíjra elkülönítendő ötmillió forintról.

- Felhívnám a figyelmet arra, hogy a törvény szerint a rendszeres törvény-és jogsértés esetén el lehet távolítani a polgármestert. Törvénysértések pedig voltak – mondta Dr. Pápai Ákos. – Egy esetben nem valósult meg ez, akkor csak a vagyongazdálkodási rendeletet sértette meg a polgármester. Érdekes, hogy gyakran hangoztatja riportokban, hogy ennek betartásáért ő a felelős, mikor érdeke úgy kívánja. A kormányhivatalnak lett volna lehetősége eljárást indítani. A jogszabályhoz nincs végrehajtási rendelet alkotva, de amennyiben ez lett volna a hivatal szándéka, indíthatott volna eljárást véleményem szerint. De mindezek alapján bírósági eljárás megalapozottsága biztosított. Hiszen ezek törvénysértések, nem egyedülállóak, rendszeresek. Hiába lettek javítva, ezek a dolgok megtörténtek – emelte ki dr. Pápai Ákos. Arra kérte a képviselőket, hogy mérlegeljék a továbbiakat, illetve azt, hogy a város érdemel-e törvényes vezetőt.

14.13

Ezután az egri kertvárosi óvoda intézményvezetői munkakörére irányuló pályázat kiírásáról döntöttek. Oroján Sándor nehezményezte, hogy az ő frakciójukból senki nem lesz a bíráló bizottságban, javasolta, hogy bővítsék ki öt főre a bizottságot.

A polgármester ezt elfogadta, a bizottságot egy fővel bővítették, a Fidesz Juhász Ádámot jelölte erre.

A képviselők 15 igen, 1 tartózkodás mellett döntöttek a pályázat kiírásáról.

14.02

Dr. Pápai Ákos kérte, hogy ne a Katona téri létesítmény legyen a téma hanem az új.

Kovács Cs. Tamás javasolja, hogy állítsák vissza a másfél hetes határt a közgyűlési anyagok feltöltésére, mert nincs elegendő idő azok átnézéséhez.

11 igen 6 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadták.

13.55

Mirkóczki Ádám hosszasan taglalta, hogy ezzel a veszteséget termelő jogi konstrukcióval igenis merényletet követtek el a város ellen. Keresztes Zoltán kérte, hogy maradjanak a témánál.

Dr. Pócs Alfréd Juhász Ádámnak azt mondta, hogy ő hozta fel ezt a témát. Császár Zoltán, a Fidesz-frakciónak azt mondta, hogy nem tudtak beleszólni a Katona téri parkolóház ügyébe annak idején. Oroján Sándor szerint kényszer volt a rossz konstrukció, ami a Bajnai-korszak terméke.

- Inkább arról beszéljünk, hogy egy feltételes szerződéstervezetet nem kapunk meg időben. Ez nem korrekt eljárás. Az egész előterjesztés kidolgozatlan – húzta alá.

13.40

A következő téma a Pinceszínház támogatásának megvonása, hiszen az Érsekkerti Nyári Játékok végül nem valósult meg. Mirkóczki Zita arról érdeklődött, hogy ezt a visszamaradó forrást át lehet-e csoportosítani az ösztöndíjak sorába. Az előterjesztést elfogadták.

Ezután a Kertész Utcai parkolóházzal kapcsolatban hoztak formai döntést arról, hogy azt az Evat Zrt. fogja üzemeltetni.

Oroján Sándor érdeklődött, hogy van-e már szerződéstervezet. Mirkóczki Ádám jelezte, hogy a tervezetet hétfőn feltöltötték.

Mirkóczki Ádám elmondta, hogy minél előbb üzembe kell helyezni a parkolóházat, hogy azt használhassák az autósok.

Oroján Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerződésben néhány perc alatt több elírást talált, s félő, hogy esetleg nagyobb hiba is van benne.

Orosz Ibolya érdeklődött, hogy a kivitelezőt kötbérezték-e az elcsúszott határidő miatt. Illetve, hogy a Katona téri parkolóházra van-e érvényes szerződés.

A polgármester elmondta, hogy érvényesíti a kötbért, amint tudja, illetve hogy a Katona téri parkolóházra nincs érvényes szerződés, mert a bérlővel jelenleg is folyik az egyezkedés. Emlékeztetett, hogy a parkolóház évek óta óriási veszteség a városnak.

Juhász Ádám képviselő nehezményezte, hogy ezt Mirkóczki Ádám kiemelte, hiszen az előző városvezetésnek nem volt más lehetősége, minthogy ezzel a konstrukcióval megépítse a parkolóházat. Valamint hangsúlyozta, hogy a belvárosi rehabilitáció többi eleme nagy siker volt.

13.23

Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója megköszönte a kormánynak a tegnap bejelentett támogatást. Mirkóczki Zita arról érdeklődött, hogy a tegnap bejelentett 100 millió forintos támogatás mikor kerül be a költségvetésbe. A polgármester válasza szerint a következő ülésen.

Az előterjesztést egyetértésben megszavazták.

13.15

A következő téma az Egri Szimfonikus Zenekar Kulturális Egyesület és a Agria Játékok Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. közszolgáltatási szerződéséről szólt. Mirkóczki Zita ezzel kapcsolatban elmondta, hogy csupán ötmillió forint támogatást szántak erre, ami csupán harmada az előző éves összegeknek. Szeretné, ha a jövőben többet tudnának az egyesületre, valamint az Agria Játékokra fordítani. A polgármester jelezte, hogy egyetért, s reméli, így lesz. Mindkét szerződésjavaslatot elfogadta a grémium.

A következő téma a Gárdonyi Géza Színház költségvetéséről, pontosabban egy abból történő elvonásról szól. Az előző kormányzati támogatásból ugyanis nem egész három millió forintot nem használt fel a színház, s így azt a mostani költségvetésből kell visszautalni az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

13.00

A szünet után már Berecz Mátyás és Juhász Ádám nélkül folytatódott az ülés, de határozatképes maradt a közgyűlés.

Az úszóklub támogatás elszámolását egyetértésben megszavazta a közgyűlés, ahogy az Eger és Körzete Hulladékkezelő és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. részére nyújtott támogatás elszámolását is.

12.11

Dr. Pápai Ákos úgy gondolja, hogy folyamatában kell tudni megtartani a vár vonzerejét. Szerinte a fizetőképes látogatókat a minőség vonzza a várba.

Ringert Csaba válaszolt a kérdésekre. Szerinte az emberek megszokhatták már a díszlövést.

- A 2008-as gázosítás utáni károsodást még megbecsülni sem lehet, olyan mértékű lelet károsodott. Ezek tisztítása és restaurálása folyamatosan zajlik. Erre a vár egyébként önerőből nem képes. A szakma és az illetékes minisztérium tisztában van ezzel. A megyei feltárásokat pedig győzzük, sőt, örülnénk neki, ha több lenne – mondta.

Kiemelte, hogy nagyon kevés az egri látogató, a helyiek jó része nem is tudja, mi van a várban. Épp ezért, több eseményhez kapcsolódóan, ingyen tekinthetik meg a várat. Az egriek egyébként is ingyen haladhatnak át rajta, illetve léphetnek be. Arra buzdít minden helyit, hogy bátran szervezze oda hétvégi programját.

A határozati javaslatokat egyhangúlag támogatta a közgyűlés.

11.56

Farkas Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a vár a pandémia alatt is kihozta magából a maximumot. Szerinte érthető, hogy az állagmegóvás ez elsődleges cél és erre fordítanak pénzt.

Berecz Mátyás kiemelte, hogy a csúcsidőszakban húszmillió forintot költöttek a Végvári vigasságokra, most pedig ötmillió forintot fordítottak erre. Szerinte európai színvonalúnak kell lenni a tartalomnak is, nemcsak a felújításoknak, és ezért fontos, hogy a városnak legyen turisztikai stratégiája.

11.50

Császár Zoltán említette, hogy a díszlövést megnyugtatónak nevezi az előterjesztés, holott szerinte a turisták olykor megrémülnek tőle.

- Örülök annak, hogy komoly stratégiai terve van a várnak – mondta Oroján Sándor.

Mind a frakcióvezető, mind Császár Zoltán jelezték, hogy Berecz Mátyás is szólhatna a témában. A vár korábbi igazgatója ugyanis a napokban, egy online portálnak adott interjúban kritizálta a vár felújításának stratégiáját. Szerinte értelmetlenül, koncepció nélkül öntik bele a pénzt, miközben az intézmény nem tudja fenntartani magát.

- Egy ekkora területű emlékhelyet üzemeltetni és megfelelő tartalommal ellátni nem egyszerű. Utóbbit nagyon konkrétan meg kell határozni. Ekkora ingatlant egyetlen múzeum sem tart fenn. Programokra és üzemeltetésre egy forintot sem kapott a vár – húzta alá Berecz Mátyás.

- Ha ezt a várat kiemelt attrakciónak szánják, akkor pénzt kell invesztálni ebbe is – tette hozzá.

Mirkóczki Ádám erre reagálva elmondta, hogy most már érti, mit szeretett volna kifejezni Berecz Mátyás a korábbi nyilatkozatával.

Dr. Pápai Ákos szerint a katonai hagyományőrzésnek helyet kellene kapnia a várban.

Minczér Gábor tapasztalatai szerint sok turista a vár fejlődésére, szépülésére is kíváncsi, ezért évente ellátogat Egerbe.

11.31

Dr. Pápai Ákos szerint a javaslat jó, és támogatni kell.

- Ha a szülő igényli és hitelt érdemlően bizonyítja jogosultságát, akkor kedvezményes vagy ingyenes étkezést kaphat gyermeke – emelte ki Farkas Attila.

Földvári Győző szerint ez a közpénzzel való gazdálkodás kérdése is. Valamint kiemelte, hogy az intézmények jelzik, ha a gyermek szükségleteiről szülei nem gondoskodnak.

14 igen és 2 nem, elfogadták a javaslatot.

A következő előterjesztés a Dobó István Vármúzeum középtávú stratégiai tervét és régészeti szabályzatának elfogadására vonatkozik.

- A stratégia megalkotásakor az egyik legnehezebb dolog a pandémia miatti bizonytalanság volt. Három fő szempont érvényesül benne: nemzeti emlékhelyhez méltó műemléki fejlesztés és hasznosítás, látogató- és iskolabarát múzeum, európai szintű turisztikai attrakció valamint, hogy nyitott értéktár és tudományos műhely is legyen a vár – emelte ki Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója.

11.04

A következőekben a város orvosi körzeteit módosították az orvosok kérésének megfelelően.

Ezután egy rendelettervezetet ismertetett Földvári Győző tanácsnok a személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról és azok térítési díjairól. Ugyanis a szociális intézményeknek nagy kinnlévősége van, és emiatt az előre fizetést tartja célszerűnek.

Oroján Sándor arról érdeklődik, hogy ha valakinek a menzadíja nem lesz előre befizetve, attól még kaphat-e étkezést?

Földvári Győző szerint ezt a kérdést fel lehetne tenni más intézmények esetében is, ahol előre kell fizetni. Szerinte ez hozzáállás kérdése.

- Talán ne politizáljunk akkor a baloldal szociális érzékenységéről, így a pandémia után – válaszolta erre Oroján Sándor.

Kiemelte, hogy jelenleg nem volna korrekt intézkedés az, ha valaki nehéz helyzetbe kerül, és csúszik a befizetése ,akkor a gyerek nem mehet a menzára.

Mirkóczki Ádám kiemelte, ugyanez vonatkozik az óvodákra és a bölcsődékre, ahol évek óta működik az előrefizetés.

Minczér Gábor úgy véli, hogy egri intézményben gyerek még éhesen nem maradt.

- Itt arról van szó, hogy a fizetési hajlandóság elmaradása szándékos-e – kérdezte.

Mirkóczki Zita szerint az előrefizetés nem probléma. Ugyanakkor ezek a gyerekek nagyrészt a környező településekről érkeznek. Szerinte el kellene gondolkodni rajta, hogy ha valaki nem fizet, akkor azt az összeget kiszámlázzák az adott önkormányzatnak.

Farkas Attila jelezte, hogy kedvezményes étkezésről van szó. Javasolta Oroján Sándornak, hogy tájékozódjon a szociális rendszerről.

Dr. Pócs Alfréd szerint a közpénz az közpénz. Oroján Sándor ezután úgy fogalmazott, hogy ez azért erős kijelentés. Szerinte nem indokolt a változtatás, mivel a kintlévőség nem változott az elmúlt hónapokban.

- Most jön majd egy hónap, amikor kétszer fizetnek az EKVI-nek. Úgy gondolom, hogy ez a plusz el fog majd tűnni valahová – vélekedett Oroján Sándor.

Mirkóczki Ádám szerint nevetséges, hogy a város azon akar nyerészkedni, hogy befizesse valaki az étkezést.

10.40

Orosz Ibolya szerint a szabálytalan építkezők díjtételeit emelni kellene, és azt is meg kell vizsgálni, hogy mikor történt a szabálytalan ráépítés.

Oroján Sándor szeretné, ha levennék napirendről az előterjesztést, és legközelebb hosszú távú építési célokkal tűzzék napirendre.

Mirkóczki Ádám javasolta, hogy tartózkodjanak a képviselők és a következő közgyűlésre dolgozzák át az előterjesztést. A javaslatot nem fogadták el és megszavazták, hogy a következő közgyűlésre visszahozzák a javaslatot.

10.22

Dr. Pápai Ákos jelezte, hogy alapvetően, elvi szinten nem támogatja az ingatlaneladásokat.

Mirkóczki Ádám arról beszélt, hogy a régi óvodát le kell bontani, és az önkormányzatnak nincs pénze sem felújítani sem új épületet emelni a helyére.

- Ésszerűnek tartom, hogy most adjuk el, hiszen most kapunk érte pénzt – mondta a főépítész.

- Itt van a kutya elásva – mondta Oroján Sándor. Kifejtette, hogy szerinte az eladás után majd nő a telek beépíthetősége és a városvezetéshez közeli új tulajdonos jóval nagyobb áron tudja eladni.

- Emellett soha nem jelölik meg, hogy mire kívánják az összeget költeni. A Fidesz-frakció nem támogatja az előterjesztést – húzta alá Oroján Sándor.

Lombeczki Gábor kiemelte, hogy ha most értékesítik az épületet, akkor 51 millió forintról indul a licit. Mindenképp azt tartja célszerűnek, hogy módosítsák ott a helyi építési szabályzatot társasház építéséhez és csak úgy adják el.

Mirkóczki Ádám újra kérte a főépítészt, hogy adjon most választ, lehet-e oda társasházat építeni, illetve támogatja-e ezt az építésziroda.

Kacsó János jelezte, hogy már most is építhető társasház és a beépítettséget nem szeretné emelni.

10.05

A következőkben a vagyonrendeletet módosította telekhatár-rendezések és egy ingatlan elidegenítése érdekében.

Lombeczki Gábor javasolta, hogy a régi Farkasvölgyi tagóvoda épületét ne a most felbecsült áron adják el 51 millió forintért.

Azt tanácsolta, módosítsák a helyi építési szabályzatot, hogy társasház építhető legyen oda, ami jócskán megemelné az épület és a telek árát.

Kovács Cs. Tamás javasolta, hogy napolják el a napirend erre vonatkozó részét és jobban dolgozzák ki a hasznosítást.

Mirkóczki Ádám jelezte, hogy igazságügyi értékbecslés készül, és nem tudja mennyire módosulna az ár. Ezt a főépítésztől meg is kérdezte. Kacsó János kiemelte, hogy a telek erősen érintett egy szabályozási vonalban, amit ők fenntartanának útszélesítés miatt. Egy módosítás fél évig is tarthat és lakóövezet veszi körül. A beépítési tulajdonságok változtathatók de szerinte ez nem növelné nagyban az árat.

Orosz Lászlóné javasolja, hogy adják vissza a szakirodának kidolgozásra az ingatlan ügyét.

- A napirendben szereplő Szúnyog közi ingatlan elidegenítését évekig nem támogattuk, hiszen egy útszakaszt is érint – hívta fel a figyelmet.

9.50

Elsőként az EKVI igazgatói pozícióját tárgyalta a grémium.

Mirkóczki Zita érdeklődik, hogy miért csak Szabó László jelent meg most és a bizottsági ülésen is, hol van a másik jelölt?

Császár Zoltán elmondta, hogy ő Szabó László pályázatát fogja támogatni, mivel az eddigi munkája nagyban segítette az önkormányzat tevékenységét. Minczér Gábor kiemelte, hogy Szabó László több mint harminc éve dolgozik az EKVI-nél és csak pozitív visszajelzéseket kaptak róla. Farkas Attila – csatlakozva az előtte szólókhoz – méltatta Szabó Lászlót, és azt kérte, hogy a közgyűlés szavazza meg.

Keresztes Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy szeptember elsejétől neveznek ki igazgatót és ma már szeptember másodika van.

Dr. Pápai Ákos örömmel nyugtázta, hogy újabban fontosabb a szakmai tapasztalat, mint más egyéb szempontok.

Földvári Győző frakcióvezető elmondta, hogy Szabó László pályázatát találták a legjobbnak.

Egyhangúlag megszavazták a képviselők az új igazgatót.

9.33

Mirkóczki Zita a felsővárosi parkolók megszűnésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a Vallon és a Kallómalom úton ki kellett jelölni forgalomtól elzárt területeket kormányrendelet alapján.

- Ezzel 40-50 parkoló fog megszűnni, most az a dolgunk, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahová a megszűntek helyére parkolóhelyeket tudunk kijelölni . Ugyanakkor a kijelölés fontos, hiszen emberéletek múlhatnak rajta, hogy egy tűzoltó le tud-e parkolni – fogalmazott.

Sós Tamás a belügyminisztériumi járdafelújítási kerettel kapcsolatban elmondta, hogy hasznosnak tartja, és mindenképp célszerű lenne, ha évente pályáznának.

Orosz Lászlóné Ibolya Jószándékú észrevételek címmel jelentkezett napirend előtti felszólalásra.

- Szeretném elkerülni azt, hogy a városvezetés és a közgyűlés folyamatosan megsértsen egy saját maga által alkotott rendeletet. Egy üzleti terv attól válik valódivá, hogy azt a közgyűlés elfogadja, ez nem történt meg – fogalmazott.

9.04

Komlósi Csaba nem jelent meg a közgyűlésen és a bizottsági struktúrára vonatkozó napirendi pontot visszavonta. Mirkóczki Zita napirend előtt ügyrendben szólalt fel azzal kapcsolatban, hogy előző közgyűlésen tett ígéretei nem szerepelnek a napirendi pontok között. Például a cégvezetőket sem hívták beszámolóra illetve a napelemparkról szóló tájékoztatás sem. Érdeklődött valamint, hogy a 825 millió forintos kompenzáció felosztásáról szóló tájékoztató mikorra várható, illetve elkeserítőnek tartja, hogy a játszótérről szóló tájékoztatót nem ismerhették meg az ülés előtt.

A cégvezetők meghívása azért maradt most el, mert a következő közgyűlésen mindenképpen itt kell hogy legyenek a féléves beszámoló miatt. A napelemparkkal kapcsolatban most készítik a kollégák azt a dokumentumot, amely próbálja aktualizálni a számításokat, hiszen 2017-es adatokat ismerünk – válaszolt Mirkóczki Ádám.

- A kompenzációval kapcsolatban már ismertettem a terveket. A játszótér kapcsán annál jobb megoldást nem láttam, minthogy behozzuk a közgyűlésre, és mindenki elmondhatja a véleményét. Azt szerencsére kialkudtuk, hogy ne vigyék el Egerből, és keressünk már helyszínt.

Dr. Pápai Ákos szerint Mirkóczki Ádám nem arra válaszolt amit Mirkóczki Zita kérdezett.

Mirkóczki Ádám megkérte kollégáit, hogy emlékeztessék, a képviselőknek egy tételes kimutatást küldjenek a kompenzációról, arról, hogy jelenleg mennyi a felhasznált és kiutalt összeg.

Kovács Cs. Tamás a rendőrséghez intézte szavait.

- Köszönöm a rendőrségnek, hogy az iskolakezdésre tekintettel fokozottabb a rendőri jelenlét. Kérem az egrieket, hogy figyeljünk egymásra és biztonsággal közlekedjünk.

Bódi Zsolt a sebességméréssel és droghelyzettel kapcsolatban szólt. Arra kérte a rendőrséget, hogy a szarvaskői úton és az almári egyenesben fokozottan mérjenek sebességet. A Béke úton pedig éjszakánként drogfogyasztó személyek járnak a lakosság jelzése szerint, fokozott figyelmet kér.

Oroján Sándor legutóbb a Kossuth Lajos utcába kért sebességmérést, most arról érdeklődik, hogy ez megtörtént-e.

A rendőrség képviselője, elmondta, hogy ebben az évben még fokozottan szeretnének jelen lenni a kritikus csomópontokon. A sebességméréssel kapcsolatban elmondta, figyelni fogják az említett utakat, ugyanakkor a Kossuth Lajos utcában technikailag nem igazán kivitelezhető a sebességmérés.

8.45

Elsőként az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye igazgatójának kinevezése lesz napirenden. A két pályázó közül Szabó Lászlót, a jelenlegi megbízott vezetőt támogatja az intézmény közalkalmazotti tanácsa. Komlósi Csaba képviselő arra tesz javaslatot, hogy a korábbi bizottsági struktúrát állítsák vissza. Egy, Mirkóczki Ádám polgármester által tett februári alapokmány-módosítás ugyanis az állandó bizottságok számát és létszámát átalakította összevonásokkal. Szó lesz belterületi telekhatár-rendezésekről és egy ingatlan elidegenítéséről, s módosítanák az iskolaorvosi körzeteket a doktorok kérésének megfelelően.

Visszavonják a pinceszínháznak nyújtott egymillió forintos támogatást, hiszen az Érsekkerti Nyári Játékok idén elmaradt. Az előterjesztések között szerepel továbbá a Kertész utcai parkolóház üzemeltetése, amelyet a tervek szerint az Evat Zrt. végez majd. A műszaki átadás augusztus 12-én megtörtént, a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások augusztus 16-án kezdődtek, és 35 napon belül zajlanak le. Ezután nyithat a parkolóház. Végül két tájékoztatóra kerül sor, az egyik a már portálunk birtokába jutott kormányhivatali állásfoglalás dr. Pápai Ákos beadványáról, a másik pedig a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott játszótér kérdéséről szól majd, és Mirkóczki Ádám, valamint Minczér Gábor alpolgármester tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában