Csodapalota

2021.09.09. 16:59

Közösségi térrel gazdagodott az egri Arany János óvoda

Eger legidősebb óvodáját az alapoktól újra kellett építeni, de az évnyitás volt kitűzött határidő.

Sz. M. L.

Első uzsonnájukat már az új épületben tölthették

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Immár biztonságban játszhatnak a gyerekek az Arany János tagóvodában, elkészült az új fedett közösségi tér – mondta csütörtök délután Szabó László, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) igazgatója.

Kiemelte, ez Eger legidősebb óvodája, s a 118 éves épület felújítása közben számos problémával találták szembe magukat. Az alapoktól újra kellett építeni, de az évnyitás volt kitűzött határidő.

Földvári Győző, Császár Zoltán és Mirkóczki Ádám
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az óvodákban kezdődik Eger jövője. Ez a kivitelezés hét és fél millió forintba került, s ezekre a beruházásokra érdemes igazán költeni – fogalmazott Mirkóczki Ádám polgármester, s köszönetet mondott az EKVI munkatársainak a minőségi munkáért valamint a támogató cégeknek.

Első uzsonnájukat már az új épületben tölthették
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Felföldiné Szabados Ágnes elmondta, nagy öröm, hogy megújulhatott a balesetveszélyes szín a szülői összefogás hatására. Köszönetet mondott Császár Zoltán képviselőnek valamint Földvári Győző önkormányzati biztosnak közbenjárásukért. Az óvodások azonnal birtokba is vették a közösségi teret amit Csodapalotának hívnak, s egy kis köszöntővel is készültek a jeles alkalomra.

Szabó László, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének vezetője
Fotó: Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában