természetjárás

2021.09.26. 07:00

Láttad már? Ősszel is mesébe illő látványt nyújt a Bükk – Fotók

Legújabb természetjáró sorozatunkban a Magos-kőhöz kalauzoljuk olvasóinkat.

Heol

Kihasználva a kellemes, őszi időjárást ismét felkerekedtünk és tettünk egy egész napos kirándulást a varázslatos Bükk-hegységben. Ezúttal a 635 méter magasan fekvő Magos-kőig vezetett utunk első állomása. Autónkkal Bánkútig mentünk, ahonnan egy könnyed, két órás sétával értük el a csúcsot. Út közben érintettük a szentléleki pálos kolostor romot, amit mindenképpen érdemes megnézni, ha arra járunk.

 

A varázslatos panorámát ígérő Magos-kőre felérve, rövid pihenő után kitértünk a Sólyom-kői barlangszálláshoz, majd onnan, az alig másfél kilométerre fekvő Sólyom-kúti-sziklaüreghez. A Vidróczky-barlangként is emlegetett látványosság Magyarország megkülönböztetetten védett barlangjai között van, ahonnan régészeti leletek is előkerültek.

Túránk itt ért véget, rövid pihenő után, visszafele, úgy döntöttünk, hogy a vadregényes Farkas-nyaki-völgyön keresztül a Száraz-völgyön át térünk vissza a bánkúti parkolóba. Jóleső fáradtsággal, de élményekben gazdagon indultunk vissza Eger irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában