pneumobil

2021.09.25. 08:03

Magyar és észt győzelmek születtek az idei pneumobilversenyen

Szombaton kihirdették az Emerson Pneumobil Verseny idei díjazottjait.

T. B.

A koronavírus-járványhelyzet és a bizonytalan utazás, illetve az egyetemeken érvényben lévő online oktatás miatt nehezebb volt az egyetemisták dolga. Éppen ezért idén ismét online bonyolították le a versenyt, s a tervezett májussal ellentétben később, augusztusban és szeptemberben kellett beküldeni videókat, s hétvégén hirdettek eredményt.

A csapatoknak dokumentumokban, illetve videókban kellett bemutatniuk járműveiket, a technológiai megoldásokat, a biztonságról gondoskodó elemeket. Ezenkívül videókat kellett készíteniük a járművek menetteljesítményéről is, egy ötven méter hosszú tesztpályán kellett bemutatni a gyorsulást, egy száz méteres pályaszakaszon repülőrajttal a sebességét. Ezenkívül egy megadott rajz alapján kellett építeni és teljesíteni egy ügyességi pályát, az adatok alapján pedig kiszámolták a pneumobil hosszú távú teljesítőképességét is. A csapatoknak be kellett mutatni azt is, hogyan s mennyi idő alatt cserélnének pilótát.

Az 50 méteres gyorsulási versenyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BME Műszakik AiR-115 Team nevű egysége nyerte a litván Lithuanian Spirit és a cseh Typhoon Brno előtt. A vezetőváltásban a BME Löködönc csapata diadalmaskodott, megelőzve a Falcon Brnot és az észt Technics 5-öt.

A repülőrajtos sebességi versenyt szintén a BME Műszakik AiR-115 Team nyerte a Technics 5 és a Typhoon Brno kíséretében, míg az ügyességi és távolsági kategóriában a Technics 5 diadalmaskodott a Typhoon Brno és a Lithuanian Spirit előtt.

A műszaki kategóriában két első helyezettet hirdettek ki, a Technics 5 és a BME Műszakik AiR-115 Team is győztesnek mondhatja magát, a két brünni csapat, a Typhoon Brno és a Falcon Brno egyaránt ezüstérmes, a Lithuanian Spirit pedig bronzérmes lett.

A szervezők több különdíjat is kiosztottak a legjobb videókat készítő csapatok között. Díjat kapott a bukaresti UPBAIR1, a lengyel PIKIOT, a BME Löködönc, az óbudai TindAIR és a Technics 5 csapata is.

Ajánlóképünk archív fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában