Támogatás

2021.09.06. 11:30

Megvédik a kutyákat Hatvanban

Átadták a Kutyaszív Alapítvány főépületére szerelt napelemes rendszert, amit egy cégcsoport ajánlott fel az állatmentő szervezetnek.

Tari Ottó

A megnyitón a menhelyen élő kutyusok vidám perceket szereztek a jelenlévőknek

Forrás: beküldött

Fotó: JANOCH ABEL

Egy cégcsoport a társadalmi felelősségvállalás jegyében indította el az Energiát az állatvédelembe! elnevezésű kezdeményezést, melynek keretében vállalta, hogy egy-egy kiválasztott magyarországi állatmenhely tevékenységét napelemes rendszerrel segítik. A támogatás első kedvezményezettje a jászfényszarui menhellyel rendelkező, hatvani illetékességű Kutyaszív Alapítvány. Ennek jóvoltából idén másfél millió forintos berendezést telepítettek a menhely egyik főépületére.

A megnyitón a menhelyen élő kutyusok vidám perceket szereztek a jelenlévőknek Fotó: beküldött

Az átadás alkalmával Horváth Richárd hatvani polgármester kiemelte: az állatvédők nagyon fontos társadalmi szerepet töltenek be a város életében, a Kutyaszív állatotthonban tevékenykedők munkája elismerésre és tiszteletre méltó.

– Rudas Aranka és kollektívája fontos tevékenységet végeznek a város életében, hiszen ha ők nem lennének, akkor jóval több kutya kóborogna az utcákon, veszélyt jelentve a lakosságra. Alapítványi munkája összetett, mivel amellett, hogy hatékonyan reagál az állatvédelmi kérdésekben, közérdeket is képvisel – jelentette ki a városvezető.

Rudas Aranka Fotó: beküldött

Az alapítvány vezetője, Rudas Aranka elmondta: az országban huszonheten pályáztak a beruházásra, s hárman jártak sikerrel. Utóbbiak közül választották ki a prezentáció helyszínét, mivel itt biztosítottak ideális körülményeket. – A most felszerelt napelemek tiszta forrású, szennyezés nélküli, s a legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek is megfelelő energiát adnak – közölte. Így biztosítják a létesítmény áramszükségletét, a megtakarított évi több százezer forintot a kutyákra fordíthatják.

Az állatvédő elmondta: telephelyükön csaknem félszáz eb vár gazdára, de számuk növekszik. A rossz idő közeledtével az örökbefogadási kedv csökken, így a kenneleket százszázalékosan ki kell használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában