filmművészet

2021.09.07. 18:49

Parkolóház tetején moziztak az egriek

Az Egri Találkákon belül szerveztek szombaton a megyeszékhelyen tetőtéri mozizást.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Nagy siker volt az Egri Találkák keretén belül szervezett szombati tetőmozi. Mi sem számítottunk ennyi érdeklődőre, száz emberre készültünk, de bővítenünk kellett a férőhelyeket – mondta Berényi Tamás főszervező.

Kiemelte, hogy a közönség aktív volt, kifejezetten nagy érdeklődés övezte Bóta Judit idegenvezető egri épületeket bemutató előadását is, amely a vetítést előzte meg. A programsorozaton belül még egy túra várható idén, tetőmozit már nem tartanak. Az Agria Film Kft. jövő hétvégére viszont Belvárosi Filmpikniket szervez.

Megtelt a Katona téri parkolóház teteje Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A történelmi belvárosban két nap alatt, négy helyszínen, kilenc filmet láthatnak majd. Az ingyenes vetítések a Dobó téren, a Széchenyi utcán és a Végvári vitézek terén lesznek. Az Uránia moziban pedig közönségtalálkozóval egybekötve a Szent Ignác útját láthatják – tájékoztatott Berényi Tamás.Mindkét nap térzenével kezdődik. Az első napon a Mamma mia, a Jumanji, a Joker és az Egri Csillagok pörög. Szombaton pedig a Bohém rapszódia, a Vissza a Jövőbe, az Üvegtigris és a Cápa látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában