mozgás

2021.09.13. 08:21

Sportpályát avattak fel a gyöngyöspatai óvodásoknak

A napokban avatták fel az óvoda udvarán épült modern és biztonságos, rekortán borítású sportpályát, közölte Hevér Lászlóné polgármester.

Sz. Sz. I.

Fotó: Shutterstock

A Magyar Falu Programban megvalósult fejlesztés a kicsik egészséges életmódra neveléséhez, a sokoldalú mozgásfejlesztéshez járul hozzá, újabb szórakozási és sportolási lehetőséget kínálva. A polgármester asszony korábban már beszélt arról, hogy a tervezést és a kivitelezést a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. végezte el.

– Az óvodánk lejtős területen fekszik, éppen ezért a megelőző munkálatok során a támfalakkal először vízszintes terepet kellett kialakítani. A pálya gumiborítású, így biztonságban vannak a gyermekek. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, ezzel még szebbé, vonzóbbá és használhatóbbá vált az óvoda. Korábban pályázati forrásból felújíttattuk az épületet, most pedig az udvar vált praktikusabbá – mondta Hevér Lászlóné.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában