három kérdés

2021.09.15. 11:11

Színes programokkal hív az Eger Civil Ünnepe

A XXVI. Eger Civil Ünnepe nyomán a szervezőt, Farkasné Juhász Margitot kérdeztük.

M. H.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Mikor és hol tartják a XXVI. Eger Civil Ünnepét?

– Hagyomány, hogy nem egynapos a rendezvény. Már szeptember 10-én elindult az Eger a mi városunk című városismereti vetélkedővel. Az ünnephez kapcsolódott a szombati, felsővárosi egészség- és családi nap s a nemzetközi szenior úszóverseny is. A fő eseményünk az Érsekkertben lesz szeptember 18-án. Akkor ötven egyesület, klub települ ki a parkba, hogy bemutatkozzanak, ismertessék programjaikat, céljaikat. A megnyitó 10 órakor lesz, majd a civil programok mellett szórakozási lehetőséget is nyújtunk. Így például helyi zenekarok lépnek fel, s 18 órától az Egri Szimfonikus Zenekar ad koncertet.

Farkasné Juhász Margit szervező Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Hogyan találjuk meg a szervezeteket az Érsekkertben?

– Három éve szigetekbe tömörülnek az egyletek. Lesz családi, egészség, esélyegyenlőségi, extrém, generációk, hagyományok nevű, illetve zöld sziget is. Mindenhol lehet majd érdekességeket, különböző programelemeket találni. Ide egyébként egy felvonulással jutnak el a résztvevők. A menet szombaton 9 óra 30-kor indul a Dobó térről. A szervezetek szekciótáblákkal jelzik majd, hogy kik ők, ezalatt vonulnak majd.

– Hogyan zárul az ünnep?

– Szeptember 25-én lesz a lajosvárosi Kölcsey téren egy egészség- és sportnap, ez a záróakkord. A civil ünnep célja a közösségi értékeink bemutatása. Szeretnénk megismertetni az itt működő, az Egri Civil Fórumban tömörülő közösségek munkáját a város lakosaival és a vendégekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában