előadás

2021.10.28. 17:42

A takarékosság fontosságára hívták fel a figyelmet az egri egyetemen

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az ÁSZ társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területéről, a lakosság pénzügyi, közpénzügyi tudatosságának fejlesztéséről tartott előadást csütörtökön az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

M. H.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Szántó György

Előtte Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor emlékeztetett, hogy májusban kötöttek együttműködési megállapodást az ÁSZ-szal, melynek célja, a pénzügyi tudatosság megteremtése.

Domokos László felhívta a figyelmet többek közt a lakossági takarékosság fontosságára, kiemelte, míg a 2008-as gazdasági világválság váratlanul érte a gazdaságot, a 2019-ben induló járvány által okozott sokkra a magyar gazdaság már felkészülten reagált.

– A felkészültséghez hozzájárult, hogy 2010-től kezdve sok állami intézkedés segített a megtakarítások növelésében – mondta. Hangsúlyozta, hogy a pandémia rámutatott, hogy a tartalékok képzése és a pénzügyek megtervezése elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek fogyasztási szükségletei válságos időkben is csak részben változzanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában