felelős állattartás

2021.10.19. 17:30

Az egri menhelynek szerveztek adománygyűjtést az óvodások – Fotók

Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány javára szervezett adománygyűjtést az egri Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodája. A gyűjtés apropóját az októberi állatok világnapja adta.

Mellik Alexandra

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Batki Krisztina tagóvoda vezetőtől megtudtuk: az intézményük felelősséget érez azért, hogy megsegítsék az egri menhelyen élő állatokat, s úgy vélik, a legszerencsésebb, ha már óvodáskorban is erre nevelik a gyerekeket. Mint kiderült, a gyűjtésnek két célja volt.

– Egyrészt figyelemfelhívás a felelős állattartásra, másrészt pedig szerettük volna az óvodás gyerekek körében elhinteni azokat a felelősségteljes, gondos állattartással kapcsolatos magvakat, amelyek majd a tudatos felnőtté váláshoz segítik őket – mondta Batki Krisztina. – Óvodapedagógusunk, dr. Bótáné Ludvig Zsuzsanna kezdeményezésére a margaréta csoporttól indult a jótékonyság, s a gyerekek annyira lelkesek voltak, hogy kiterjesztettük az egész óvodára.

Mára hagyománnyá vált, ez ugyanis nem az első alkalom, hogy megszerveztük a gyűjtést.

Batki Krisztina kiemelte: fontosnak tartják, hogy a gyerekek saját maguk tapasztaljanak meg olyan élményeket, amelyek az menhelyen élő állatok életével kapcsolatosak. A gyerekek nagy szeretettel készültek az átadóra, lelkesen hozták – szüleik segítségével – a sok állateledelt, plédet, takarót. Az tagóvoda vezetője úgy véli, hogy ezzel a kezdeményezéssel nem csak az állatmenhely lakóinak tesznek jót, hanem a gyerekek mentális egészségmegőrzésének is. Mint mondta: ez jó hatással van azokra a gyerekekre is, akik gátlásosabbak, s az állatok közelében nyitottabbá vállnak.

Rengeteg adományt gyűjtöttek az egri óvodások a menhelynek
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Ezek a gyerekek nagyon érzékenyek a körülöttük lévő világra, hatalmas szeretet, törődés, odafigyelés van bennük – tette hozzá Batki Krisztina.

Az adományt az egri menhely képviseletében Társy Diána és Bíró Mariann vették át.

– Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg adományért, amit 224 állat részére fogunk majd eljuttatni – kezdte Társy Diána, aki bemutatta a menhely életét, s elmondta: sajnos sok állatot tartanak rossz körülmények között, de örül annak, hogy az óvodások és szüleik is ilyen felelősségteljesen tartják az állatokat.

Kiemelte továbbá, hogy nincs könnyű dolguk a menhelyen, ugyanis a több mint kétszáz állatról csupán öten gondoskodnak.

Az átadón Bíró Mariann ismertette, hogy az állatok miként kerülnek/kerültek hozzájuk, majd ezt követően a gyerekek macskákkal és kutyákkal kapcsolatos verseket szavaltak, dalokat énekeltek a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában