lóárverés

2021.10.24. 10:40

Huszonkét lipicai találhat gazdára Szilvásváradon – Fotók

Lóárverést tartanak a hétvégén Szilvásváradon.

T. B.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad idén is a fedeles lovardában tartja eseményét, a licitre bocsátott lovak felvezetésén kívül a potenciális vásárlók munkában is megnézhetik a fiatal egyedeket, emellett bemutatók is szórakoztatják a közönséget.

A szombat délelőtti megnyitón Cseri Dávid, a ménesgazdaság igazgatója elmondta, idén huszonkét lóra lehet licitálni, közülük négyet online bocsátanak árverésre. A gazdaságról elmondta, aktív évük volt, három nemzetközi versenyt is rendeztek, új fogtathajtó maratoni pálya épült, amely a világ egyik legkülönlegesebb pályája. Kifejtette, a felvezetett lovak testvérei, szülei a négyesfogathajtó Európa Bajnokságon is szerepeltek.

 

Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos megemlékezett a nemzeti ünnepről, illetve a közönséget arra biztatta, érezze jól magát az eseményen, illetve a településen. Méltatta a lovak jelentőségét és a lipicai fajtát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában