mozgás

2021.10.25. 13:51

Játékos sportvetélkedőn élhették ki a mozgásigényüket a gyöngyösi óvodások

Játékos sportvetélkedőt szerveztek hétfőn a város kilenc tagóvodájának a dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Sz. Sz. I.

2021 10 25 játékos sportvetélkedő a város 9 óvodájának részvételével - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Molnár Lászlóné, az óvodák intézményvezetője arról tájékoztatott, hogy évente kétszer rendezik az eseményt, időjárástól függően a sportcsarnokban, vagy a sportpálya műfüves részén.

– Mintegy háromszáz kisgyermek érkezett a mai alkalomra. Lételemük a mozgás, ez az egészséges életmódra nevelésnek a leglényegesebb eleme. Fontos, hogy örüljenek neki, szeressék azt, mert ez az értelmi képességeik fejlesztéséhez is nagyban hozzájárul.

A kolléganőim igyekeznek a feldatokkal a gyermekek minden testrészét megdolgoztatni. Mindig óriási élmény a kicsiknek az óvodai tornaszobához képest hatalmas térben futni, ugrani, labdás gyakorlatokat végezni. Nagy motiváció számukra a jó teljesítmény eléréséhez a társak sokasága, és az, hogy az óvónők példamutató lelkesedéssel szervezik a játékokat, és vesznek részt azokban a gyerekekkel együtt – fogalmazott Molnár Lászlóné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában