műemlék

2021.10.13. 14:15

Megrongálódott a Pyrker-téren álló Országzászló

Ezúttal a talapzat repedezett meg több helyen, és váltak le darabok belőle.

G. Zs.

Fotó: Daniel Beran

Korábban is voltak problémák a műemlékkel, így nem tudni, hogy az időjárás viszontagságai viselték meg az Országzászlót vagy valaki szándékosan rongálta meg. Mert az utóbbi időben több emlékmű is vandálok áldozatául esett. Tavaly a Török-Magyar Testvériség szobrát törték össze a Dobó utcában, idén tavasszal a Tetemvár utcában található török-magyar harcokban elesett katonák emlékére állított oszlopot rongálták meg

– Természetesen az önkormányzat tud az Országzászlóval történtekről. A közterület felügyelet munkatársai a helyszínen történő bejárás során dokumentálták a keletkezett károkat. Mivel azonban a látottak alapján nem állapítható meg egyértelműen, hogy a kárt ember vagy a természet okozta, így a készült dokumentációval a kollégák az Egri Rendőrkapitánysághoz fordultak, akik választ ígértek az ügyben – válaszolt lapunk megkeresésére Hajnády K. Endre sajtóreferens.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik későbbre ígértek tájékoztatást.

Kezdőképünk archív fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában