közlekedés

2021.10.13. 11:30

Reggelente beáll a forgalom – káoszt hoztak a legújabb felújítások Egerben

Óriási közlekedési káosz alakult ki kedd reggelre a várállomás környékén. Mint arról már írtunk, jelzőlámpás csomóponttá alakítják a Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződését. Ám a Kertész úti felújítás is tartogatott meglepetést.

Szabadi Martina Laura

20211012 - Lezárták a Gárdonyi Géza utca egy részét és a Zoltay István utcát Egerben a Heves Megyei Vízmű Zrt. által végzet közmű felújítás miatt. Később egy új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. A Vécseyvölgy utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében. - forgalom, autó, dugó - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződéséből jövőre jelzőlámpás csomópont lesz. Október elejétől a Heves Megyei Vízmű Zrt. végzi a Gárdonyi Géza utca alatt húzódó ivóvízvezeték rekonstrukcióját, felbontják a burkolatot. Már több utca forgalmát korlátozták, megfordították a forgalmi rendet az egyirányú Zoltay utcában, a Gárdonyi utcát pedig lezárták a vasúti átjáró irányából. Így az összes forgalom a Vécseyvölgy utcában összpontosul reggelente és délutánonként.

Az egyébként sem csendes úton az is káoszközeli állapotot okoz, hogy sokan a helyszínen szembesülnek vele, nem kanyarodhatnak arra, amerre szeretnének.

Kedd reggel hét órától nyolcig a vasúti átjárótól a város határáig állt néha a kocsisor, például a sorompó lezárásakor. Volt olyan gyalogos, aki tíz percig hiába próbált átkelni az úttesten. A helyszínen október 4-én a Heves Megyei Vízmű Zrt. megkezdte a Gárdonyi Géza utca alatt húzódó ivóvízvezeték rekonstrukcióját.

Több száz méteres kocsisor alakult ki a kereszteződésben a kora reggeli órákban
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Egy közösségi oldal egri csoportjai máris felháborodott bejegyzéseket tettek. Többek szerint ott a reggeli és délutáni csúcsforgalom elviselhetetlen. Egy piros lámpánál várakozó autós szerint, amíg meg nem szokják a lezárásokat, katasztrófa lesz a közlekedés.

– Sokan a dugó közepén jönnek rá, hogy nem is tudnak arra menni, amerre szeretnének – fogalmazott.

A területen november közepe és jövő év március közepe között várhatóan nem végeznek munkát. A kivitelező az egyéb hírközlő vezetékek kiváltási terveinek elkészítését követően, jövő tavasszal folytatja a tényleges építkezést. Márciusban kezdődik a csomópont korszerűsítése a Gárdonyi Géza utcai útág teljes körű átépítésével, szélesítésével, a csatlakozó járda- és támfalépítéssel.

Felbontották a burkolatot, a vízszolgáltatást korszerűsítik
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Sokan arra panaszkodnak, hogy egyszerre zajlik a felújítás, szerintük ez is duzzasztja a csomópont környéki forgalmat, amely békeidőben sem kicsi. A Kertész úti rekonstrukció is javában zajlik, ám úgy tűnik, mégsem úgy, ahogy azt az önkormányzat ígérte. A Mekcsey utca néhány lakója azt panaszolja, hogy nem tud bemenni a saját ingatlanába. A projekt indulásakor ezzel szemben Mirkóczki Ádám polgármester azt mondta, olyan nem lesz, hogy valaki nem tud a saját házába bejutni.

– Gépjárművel lehetetlen behajtani és gyalogosan is csak a munkaterületen át lehet. Se ki, se be a házba, napok óta ez a helyzet, pedig a környéken vállalkozások is működnek, mások apartmanoztatnak – mondta egy a környéken lakó férfi.

Minderről megkérdeztük Mirkóczki Ádámot is, amint választ kapunk, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában