sötétség

2021.10.29. 07:00

Több helyen is gond van a közvilágítással Egerben

Gyakori, visszatérő hiba a közvilágításé. A szolgáltatónál és az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, hogy milyen állapotban van Eger elektromos hálózata.

Szabadi Martina Laura

20211025 - Hibás közvilágítás a Malomárok utcában, Egerben. Vallon utca és a Kallómalom utca közötti szakasz. - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Olvasónk jelzése szerint a Knézich Károly utcában napokig nem üzemeltek az utcai lámpák. A közvilágítás hiánya végül ahhoz vezetett, hogy egy idősebb hölgy megbotlott és megsérült a sötétben. Az esetről a legnagyobb közösségi oldal egyik csoportjában azt olvashattuk, a posztoló szerint a hölgyet hamar ellátták a közeli kórház sürgősségi osztályán. A fentiek nyomán arról érdeklődtünk az önkormányzatnál és az áramszolgáltatónál, hogy a megyeszékhelyen hol van jelenleg hiba a világításban. Kérdésekre a városvezetés ugyan nem, de az MVM Émász Áramhálózati Kft. válaszolt.

– Jelenleg több címen van tudomása közvilágítási szakaszhibáról a társaságnak a településen. Ezek a II. Rákóczi Ferenc út 95., 44. és 50., valamint az Árok köz, a Malomárok út és a Mátyás király út. A fenti hibák a kábelhálózatot érintik. Ezek javítása folyamatban van, ütemezetten zajlik, ahol lehetséges, az MVM Émász ideiglenes megoldásokat is alkalmaz. Illetve a hibás szakasz leválasztásával részben visszaállítja a közvilágítást. A Knézich Károly utcában visszatérő hiba volt, amelyet október 19-én társaságunk véglegesen megjavított – tájékoztatták lapunkat.

Egyébként egy panaszos szerint a Gólya utcai, uszoda mögötti parkolónál sincs világítás. Kérdés viszont, hogy ezt tudatták-e a szolgáltatóval, mely ugyanis leginkább a bejelentések alapján szerez tudomást a hibákról.

Képünk készültekor még sötét volt a Malomárok utcában Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Ott, ahol üzletek, kirakatok vannak, még szűrődik ki némi fény, de sajnos az utcák zömében koromsötét van a környéken. A Hajdúhegyen alapból nem sokat égnek a lámpák. Telente rendszeresen telefonnal világítok, amikor hazafelé tartok, mert a járda is egyenetlen, és történt már baleset a Csokonai utcában. Egyébként nem értem, hogy lehet folyamatosan hiba valahol. Ha nem megfelelő a hálózat, akkor erre kellene költeni játszótér meg tűzijáték helyett – fogalmazott egy neve elhallgatását kérő egri férfi.

Korábban az önkormányzat érdeklődésünkre elárulta, hogy a belvárosban az okoz gondot, hogy a régi földkábelek általánosságban rossz állapotban vannak, és azok javítására lenne szükség. Közismert, tavasszal a Széchenyi utcán – két év után – helyreállították a város saját tulajdonában lévő hálózatot, a lámpák azonban csak néhány napig égtek, utána ugyanis az áramszolgáltató részéről lépett fel hiba.

Megkérdeztük az önkormányzatot, pontosan hol szorul javításra a hálózat, mennyire kritikusak a hibák, és mekkora költséget okoz ez. Azonban erre nem kaptunk választ. Csupán arról érkezett egy közlemény, hogy az MVM elektromos földkábelt korszerűsítő munkálatai a Torony utcát is érintik, ezért jövő héten két napra teljes útzárat kell bevezetniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában