vöröskereszt

2021.11.18. 19:49

112-szeres véradót is elismertek Egerben

Véradónapi díszünnepséget szerveztek csütörtökön a városházán, ezzel ismerték el a többszörös véradókat.

M. H.

Sike József Istvánt (balra) a vöröskereszt igazgatója díjazta Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Farkas Attila alpolgármester elmondta, tavaly a pandémia miatt nem tudtak köszönetet mondani személyesen az önkénteseknek. – Hála jár a Magyar Vöröskereszt és területi szervezeteinek, s a donoroknak is, mivel a humanitárius tevékenységük elengedhetetlen. Aki egy emberen segít, a társadalmon segít – fogalmazott. Emléklappal díjazták a sokszoros donorokat. A 112-szeres véradó, Sike József István tevékenységét is elismerte Grubert Roland megyei vöröskeresztes igazgató .

Dr. Rácz Katalin, az Országos Vérellátó Szolgálat Egri Területi Vérellátójának vezető főorvosa is köszönetét fejezte ki a megjelenteknek.

– Öröm, hogy most együtt ünnepelhetünk. Nehéz két év áll mögöttünk, a pandémia rányomta bélyegét a hétköznapokra, ezért is kiemelkedő önzetlen tevékenységük, amivel a betegeket segítik – tette hozzá.

Sike József Istvánt (balra) a megyei vöröskereszt igazgatója díjazta Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Székács Ferencné, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének elnöke elmondta, idén Egerben és a környékén összesen 3951-en adtak vért, csütörtökön száz donort hívtak meg az ünnepségre.

– Jól tudjuk, nem az elismerésért vesznek részt a véradásokon, de fontos megköszönni a segítségüket ilyen módon is – hangsúlyozta. A köszöntők után Grubert Roland megyei igazgató és dr. Rácz Katalin díjazta azokat, akik ötvenszer vagy többször nyújtották a karjukat, akadtak köztük többek közt kilencvenötszörös véradók. Majd a két százszoros, és az egy 112-szeres donort is díjazták. Elismerte Barta Katalin, lapunk munkatársának tevékenységét is a Vöröskereszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában