filmvetítés

2021.11.18. 18:11

A prosztatarák elleni harc fontosságára hívták fel a figyelmet az egri Urániában

Az időben észrevett elváltozás felér egy lottó ötössel.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A prosztatarák elleni harcról szólt a csütörtök délután az Uránia Moziban. PSA-szűréssel, játékos feladatokkal, orvosi konzultációval és filmvetítéssel vártak minden érdeklődőt.

A szűrés fontosságára hívta fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor, kormánymegbízott a rendezvény megnyitóján. Kiemelte, Európa más országaiban 12 százalék az olyan eset, mely már áttétet ad, Magyarországon ez 40 százalék.

– Mindnyájan legyünk misszionáriusok tegyünk azért, hogy honfitársaink elmenjenek a szűrésekre, és előzzük meg a súlyos daganatos betegségek kialakulását – fogalmazott.

A Gecsei Ádám rendezte, Lottóötös című filmben az egri Molnár László nyíltan és őszintén beszél a prosztatarákkal szembeni harcáról.

– Ha valaki ilyen betegségben szenved igenis meg kell küzdeni vele, harcolni kell, szembe kell nézni a sorsunkkal. Azért állok a nyilvánosság elé és hívom fel mindenki figyelmét, hogy a környezetemben élők időben vegyék észre kórt, legyen lottóötöse, akinek erre szüksége van – fogalmazott a filmvetítés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában