jótékonyság

2021.11.23. 11:26

Adventi jótékonysági akciót szervez a Fiatal Családosok Klubja

A Leány, Anya, Gyerek Alapítvány javára gyűjt a Fiatal Családosok Klubja, mintegy harminc hazai családszervezettel együtt, a Családszervezetek 6. Adventi Vásárán. A befolyt összegből egy új családi otthont szeretnének kialakítani, bántalmazott anyák és gyermekeik számára. A vásárban az akció fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és lányuk, Áder Júlia által készített adventi koszorúkat lehet megvásárolni.

Heol

Forrás: nyitraizsolt.hu

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az esemény kapcsán elmondta, hazánkban 60 ezer civil szervezet végzi munkáját. A magyar kormány nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is támogatja őket. 2010 óta 2,5-szeresére nőtt a támogatás mértéke, melynek összege már több, mint 354 milliárd forint. Hozzátette: a közös gondolkodás és cselekvés nagyon fontos.

„Támogassuk a rászoruló családokat és a nemes ügyeket!”

Király Nóra, a Ficsak alapítója közölte: a járványhelyzet miatt a gyűjtést – akárcsak tavaly – idén is az online térben tartják meg. A vásárban az akció fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és lányuk, Áder Júlia által készített adventi koszorúkat lehet megvásárolni – ismertette. Az idei adventi gyűjtésük teljes bevételét egy új családi otthon kialakítására szánják, amely teljes ellátást és menedéket ad majd az arra rászoruló családoknak. A járványhelyzet miatt is különösen fontosnak nevezte, hogy segítséget kaphassanak a családon belüli erőszak áldozatai. A Ficsak célkitűzése, hogy legalább másfélmillió forintot tudjanak összegyűjteni erre a célra – jelezte. A programokra térve elmondta, hogy pénteken várják az adományozókat a Ficsak XI. kerületi központjának kertjébe, ahol a többi között koszorúkészítés és mézeskalács-sütés lesz.

A kezdeményezésben résztvevő Dér Heni énekesnő, kisgyermekes édesanya a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „akiknek most zajlik a gyűjtés (.), számomra igazi hősök”. Kitért annak fontosságára is, hogy a nehéz helyzetbe került édesanyák baj esetén merjenek szólni és szakember segítséget kérni.

Gróh llona, a Ringató alapítója a többi között elmondta, hogy kisgyermekes családoknak szóló zenei, művészeti nevelési programjuk olyan érzelmi megerősítést adhat a szülőknek, amelyre az anyaotthonban élőknek van igazán szükségük. Gróh Ilona egyúttal a Ringató Facebook-oldalán tartandó online karácsonyi foglalkozásra hívta a kisgyermekes családokat november 28-án 10 óra 30 perctől, amelyen egy belépő árával támogathatják a gyűjtést is.

A családszervezetek adventi akciója 2016-ban indult, a Ficsak a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről évre segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló, 2019-ben a szívbeteg gyermekeket, 2020-ban pedig a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták a gyűjtés által. A támogatásokat a www.adjukossze.hu weboldalon is fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában