támogatás

2021.11.17. 13:08

Egerben és Gyöngyösön szerezhetnek ingyenes jogsit a sulimopedesek

Idén is elindul Heves megyében a SuliMoped Program, amelyben szűkebb hazánk harmincöt diákja szerezhet ingyenesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Sz. Sz. I.

Ingyen szerezhetnek vezetői engedélyt a legjobbak

Forrás: Police.hu

Erről Szittner Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság őrnagya, a program koordinátora tájékoztatta Heolt. Mint mondta, a képzésre azok a 2008 márciusában vagy korábban született, 8–10. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik a gyakorlati vizsgák idején, azaz 2022. március 31-ét követően már érvényes személyi igazolvánnyal rendelkeznek. Az okmány nem helyettesíthető diákigazolvánnyal.

– A jelentkezéshez szükséges az osztályfőnök írásbeli javaslata, a szülő vagy gondviselő szintén írásbeli beleegyező nyilatkozata. Fontos, hogy a pályázó biztonsággal tudjon kerékpározni, és vállalja az oktatásokon és a vizsgákon való részvételt. Ezek iskolán kívüli foglalkozások, így a diáknak szabad idejében kell megjelennie. A programra jelentkezőknek legkésőbb no­vember 21-ig kell megírniuk a [email protected] címre a személyes adataikat, az e-mail-címüket. Csatolva a szülői jóváhagyást, illetve a pedagógus javaslatát, az iskola megnevezését és a választott elméleti képzés helyét – részletezte Szittner Zoltán.

Az őrnagy közölte, a KRESZ és egészségügyi elméleti képzés Egerben és Gyöngyösön lesz, a gyakorlati oktatások és a vizsgák pedig a megyeszékhelyen. A jelentkezők közül, ha az aktuális járványügyi korlátozások lehetővé teszik, november 30-án egy ­elméleti tesztlap kitöltése után választják ki a résztvevőket. A programot az Országos Rendőr-főkapitányság és a baleset-megelőzési bizottság támogatja, így a szükséges vizsgákat a rendőrség finanszírozza, de az esetleges pótvizsga díja a részvevőket terheli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában