falugyűlés

2021.11.25. 20:01

Hamarosan elkészül a bátori turisztikai beruházás

Számos felújítás, fejlesztés volt tavaly és idén Bátorban, hangzott el a nemrégiben tartott falugyűlésen. Pallagi Alfréd polgármester beszámolója szerint vis maior támogatásból újult meg a Hegyalja út, de hídfelújtás is történt.

T. B.

Pallagi Alfréd: a turisztikai központ hamarosan kész

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A közútkezelő rendbe tette a bátori bekötőút nagy részét. A turisztikai központ hamarosan elkészül, arra, illetve a tanösvény létesítésére 64,5 millió forint európai uniós támogatást költhettek. A tavalyi árvíz után a vízügyi igazgatóság idén helyreállította a patak medrét. Az önkormányzat eladta az óvoda épületét, amiből három és fél millió forint bevétele keletkezett, s nem megy tönkre az ingatlan. Megvásárolták a régi postaépületet.

A Magyar Falu Programban pénzt kaptak egy traktorra, amely a különböző adapterekkel együtt 13 millió forintba került. Ugyancsak állami támogatás, 18,6 millió forint érkezett, a Béke utca és a ­Szabadság tér felújítására, de járdaépítés anyagköltségeire is kaptak forrást. A játszótér felújítására négymillió forintot­ nyert el az önkormányzat­.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában