névadó esemény

2021.11.15. 18:21

Kelemen Csaba nevét viseli az egri színpad

Emlékeztek és felidézték a művész emlékezetes alakításait.

Sz. M. L.

2021.11.15 - Moravetz Levente, színművész - Kelemen Csaba nevét viseli a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpada - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– Nem lehet szavakba önteni azt, hogy micsoda erkölcsiséggel rendelkező ember volt Kelemen Csaba – mondta az elhunyt színművész barátja, Patkós Attila hétfő délután a Gárdonyi Géza Színházban, a Kelemen Csaba Stúdiószínpad névadó eseményén.

– Egy évvel a színművész halála után a város önkormányzata javasolta, hogy az a hely viselje nevét, ahol oly sok időt töltött – hangsúlyozta Minczér Gábor alpolgármester.

Az eseményen felidézték Kelemen Csaba szerepeit, emlékezetes alakításait, s lejátszották Dobó István híres monológját előadásában az Egri Csillagokból.

Moravecz Levente rendező is emlékezett Kelemen Csabára Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Baráth Zoltán, egykori kollégája kiemelte, hogy a színművész mindig mindenkivel tisztelettudó és segítőkész volt a teátrumban, rangtól függetlenül.

– Mondhatom, hogy férjem nagy sikereket ért el e falak között. Kívánom, hogy a jövőben a Kelemen Csaba Stúdiószínpadon legalább ekkora sikereket érjenek el a színművészek – emelte ki Kelemen Csabáné Lengyel Edina.

Az eseményen Eger két alpolgármestere volt jelen. A színművész halálával és a színházi koronavírusos esetekkel kapcsolatos vizsgálatok a napokban újra felszínre kerültek, a fejleményekről is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában