sajtótájékoztató

2021.11.25. 14:09

Lakossági napelemes rendszerek támogatására lehet pályázni Hevesben

Decembertől elérhető lesz az a pályázat, mely vissza nem térítendő támogatást nyújt lakossági napelemes rendszerek telepítésére. Mindez az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánembereknek nyújt lehetőséget arra, hogy a lakóépületeiken megújuló energiaforrásból megvalósuló energiatermelés fejlesztését hajtsák végre.

M. H.

Lakossági napelemes rendszerek támogatásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. A kormány kiír egy olyan pályázatot, mely december 20-tól lesz elérhető, amelyben vissza nem térítendő támogatást biztosítanak azért, hogy napelemes illetve elektromos fűtési rendszereket tudjanak megvalósítani a résztvevők.

– Cél, hogy helyzetbe hozzák azokat az ingatlantulajdonosokat, akik alacsonyabb fizetésből élnek, hiszen a célcsoport az országos átlagot el nem érő jövedelműek – emelte ki.

A pályázat célja hazánk beépített háztartási napelem-kapacitásának, a megújuló energiát hasznosító háztartások számának növelése, ezzel a szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. Támogatási igény családi házra, használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház elkülöníthető, jogilag és energetikai szempontból önálló egységet képező épületére, illetve legfeljebb hat lakásos társasházi, illetve szövetkezeti ingatlanok részét képező épületrészre igényelhető.

Két különböző műszaki tartalom egyikére lehet pályázni, tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszerre, illetve ennek egy kibővített változatára, melyben hőszivattyú és villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában