eger

2021.11.17. 14:21

Megoldódott a hulladék elszállítása a Szépasszony-völgyben

Zárható hulladékgyűjtőt adtak át szerda délelőtt a Szépasszony-völgyben. A városrész hulladékgyűjtése ugyanis a városvezetés szerint évek óta nem volt jogilag megoldott. A turisták által kedvelt területre ráadásul Eger több pontjából odahordják a szemetüket a polgárok.

Sz. M. L.

2021.11.17 - Hulladékgyűjtő pontot hoztak létre a Szépasszonyvölgyben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Évtizedes probléma oldódik meg a hetekben elkészült hulladéklerakóval. A szépasszony-völgy Eger kiemelt területe, s azzal szembesültünk, hogy évek óta hulladékelhelyezési problémák vannak a területen. A városgondozás hívta fel a figyelmünket arra, hogy jogilag nem megoldott a kihelyezés és az elszállítás, a pincetulajdonosok és az éttermesek ugyanis – legális megoldás híján – a csikkes edények mellé helyezték ki a vendéglátóhelyeken keletkezett szemetet. Sokszor építési és bontási törmeléket is – közölte Minczér Gábor alpolgármester szerda délelőtt a helyszínen, ahol egy szelektív, zárható hulladéktároló épült.

– A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületével is egyeztettünk, ők is a fentiekről számoltak be. A Városgondozás Eger Kft. és az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. részvételével dolgoztuk ki a megoldást. A kivitelezés több mint három millió forintból valósult meg és júniusban kezdődött. A lerakóban az helyezheti el a szemetét aki a szolgáltatásra szerződést köt, tehát nem bárki. Ugyanakkor a jövőben nem működhet semmilyen vendéglátóegység ilyen szerződés nélkül – emelte ki.

Az alpolgármester elmondta azt is, sajnos nem csak a helyben munkálkodók szemetével találkoznak itt az önkormányzati cégek munkatársai. A város más részeinek lakói is előszeretettel használják illegális lerakóként a völgyet.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában