egészségmegőrzés

2021.11.09. 15:15

Újabb sószobát adtak át Egerben

Az elmúlt évekhez hasonlóan az egri Rotary club idén is gyűjtést szervezett, s ez alkalommal a Vízimolnár úti Gyermeklánc óvodát ajándékozták meg sószobával az augusztus 20-i kacsúsztatásból befolyt összegből.

Sz. M. L.

– Jeles nap ez óvodánk életében. Ritka és különleges ünnep. Boldogok voltunk mikor a Rotary club megkeresett minket, hiszen ez a fajta egészségfejlesztés újabb alternatívákat biztosít óvodánkban. S ez a lehetőség mostanában különösen felértékelődött – forgalmazott az intézmény vezetője Boda Ferdinándné a kedd délutáni átadón.

Hozzátette hogy a légzőszervi megbetegedések gyakran az egész óvodát végigkísérik. A sószoba rendszeres használatával a megelőzésre szeretnének hangsúlyt fektetni.

Földvári Győző önkormányzati biztos, kiemelte a szervezet már a harmadik sószobát ajándékozza a város valamely óvodáinak és köszönetet mondott az önkormányzat nevében a clubnak és az adományozóknak.

Murányi Zoltán a club elnöke kiemelte, a szervezeteknek mindig is voltak jó programjai, de valahogy a Patakparti Kacsaparty lett az a kezdeményezés, amely széles körben elismertté vált.

A kacsúsztatás egybeforrt a köztudatban a Rotaryval. Mindaddig, amíg lesz olyan óvoda, aki szívesen fogadja programjába a sószobát, addig lesz kacsaparty – mondta.

Mint részletezte, a támogatás nem csak a kacsaúsztatásból befolyt összeget, de egyéb felajánlásokat és pályázati forrást is tartalmaz.

Az óvodás gyermekek végül táncos műsorral mondtak köszönetet a felajánlásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában