Figyelemfelhívás

2021.12.14. 11:00

Banki dolgozóknak adják ki a magukat a csalók Heves megyében is

F.-V. E.

Aldebrő közösségi oldalán is figyelmeztetnek egy visszaélési formára. 
A csalók telefonon, e-mailen vagy sms-ben próbálnak visszaélni adatainkkal. Banki dolgozónak adják ki magukat, így próbálják megszerezni áldozatuk bankkártya adatait, jelszavait – figyelmeztet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. 
 

Előfordul, hogy olyan alkalmazás letöltésére próbálnak meg rávenni, ami valójában vírus, s telepítést követően hozzáfér minden adathoz a telefonon. Legyenek óvatosak, ha banki dolgozó telefonál, kérdezzék meg, kit keres, s ha nem tudja a pontos választ, bontsák a vonalat! - tanácsolják. 
 

Telefonon ne adják ki bankkártyájuk adatait, semmilyen ismeretlen programot ne telepítsenek mobilkészülékükre! Ha ilyen hívást, sms-t vagy e-mailt kapnak, hívják fel bankjukat, hogy meggyőződhessenek róla, nem csalóval van dolguk, írják. A rendőrök az javasolják, ha szükséges, intézkedjenek bankkártyájuk, hitelkártyájuk, internetes vásárlásuk tranzakciójának letiltásáról. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában