Napfény költözik a szívekbe

2021.12.24. 16:00

Békés, biztonságos szép ünnep jöjjön! Boldog karácsonyt kívánunk!

Az elmúlt napokban még volt lehetőség az utolsó ajándékok, a még hiányzó ünnepi kellékek beszerzésére. Mostanra viszont hagyjuk, hogy lenyugodjon, elcsendesedjen körülöttünk a világ. A fenyőfa alatt, az ünnepi asztalnál bizony van mit átgondolni 2021 eseményeiből, rendkívüli hagyatékából. Ezúttal itt kíván biztonságban eltöltött boldog karácsonyt minden olvasójának a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu szerkesztősége és valamennyi munkatársa.

Heol

Forrás: Shutterstock

Lezárult az utolsó roham a karácsonyi ajándékok beszerzésére, napközben pedig már a legtöbben az ünnepi szenteste nyugodt családi előkészületeinek, a vacsorakészítésnek, fenyőfadíszítésnek adták át magukat.

Szerkesztőségünk tagjai is családi körben töltik az ünnepet, ezért némileg lelassul majd az év közben már jól megszokott pezsgés hírportálunkon.

Ez nem azt jelenti, hogy ne szolgálnánk friss hírekkel olvasóink számára, hiszen ügyeletes hírszerkesztőink révén ezen időszak alatt is kiemelt figyelmet fordítunk a színvonalas tájékoztatásra.

Az alábbiakban pedig összefoglaljuk azokat a tudnivalókat, amelyek karácsony idejére olvasóink segítségére lehetnek.

Boltok, gyógyszertárak

December 24-én 12 órától bezártak az élelmiszerboltok, hogy az ott dolgozók haza tudjanak menni a családjukhoz és együtt tudják tölteni a szentestét. Egyes kisboltok, ahol az üzlet tulajdonosa áll a pult mögé, a karácsonyi ünnepek alatt is nyitva tarthatnak. Az idén december 24-én egyes iparcikk kereskedelmi áruházak pedig már nem is nyitottak ki - például bútor-, barkácsáruházak közül -, továbbá kisebb iparcikk árus boltok sem.

Közlekedés

A Mávcsoport tájékoztatása szerint a MÁV-START vonatai december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, december 25-én az ünnepnapi, december 26-án pedig a vasárnapi menetrend szerint járnak. Várhatóan sokan kelnek útra vonattal is, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket. A kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy-fogyásától függően.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan december 24-én, szenteste napján a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok, egyes járatok azonban nem közlekednek. December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok, egyes esetekben szintén korlátozásokkal.

December 27. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei, ezen belül hétfőn a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Január 1-jén, újévkor munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok. Szilveszter és újév napján egyes járatok nem közlekednek. Január 2-án a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 3-án, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak – figyelmeztettek, hozzátéve, hogy egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

Ügyeletek

Ha beüt a baj a családban, vagy segítség kell bárkinek, akkor erre a linkre kattintva találja meg az orvosi ügyeleteket, ügyeletes gyógyszertárak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában