Közlekedés

2021.12.31. 11:59

Év végi, újévi ünnepi menetrend a MÁV és a Volánbusz járatainál

Szilveszterkor, újévkor és január 2-án is jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap/Berán Dániel

Vonatok

Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra, tájékoztat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy 

elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, megkönnyítve az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban.

A szilveszterezőknek a vasúttársaság a biztonságos hazajutás érdekében az éjszakai, hajnali vonatok igénybe vételét javasolja a gépkocsik használata helyett. 

A szilveszteri utolsó, illetve az újévi első vonat a Keleti pályaudvarról Hatvanba 23:50-kor és 5 órakor, Egerbe pedig szintén 5 órakor indul. 

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 2-án éjfélig vehetik igénybe.

Buszok

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: az év végi ünnepnapok idején az autóbuszok a megszokottól eltérően közlekednek, szilveszterkor, valamint az újév napján több járat nem közlekedik, illetve az egyes településeken a helyi járatok is az általános közlekedési rendtől eltérően közlekednek. 

December 31-én jellemzően a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint, 2022. január elsején pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok. A kényelmetlenségek elkerülése érdekében az utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon. 

Bérletek 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján a decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket a vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók január 5. helyett január 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon. A meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál, az intézkedés ezen segíthet, az új év első hetében szerda helyett péntekig lehet majd utazni a decemberi havi és második félhavi bérletekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában