Gyógyítás

2021.12.09. 17:08

Hétfőtől rendel az új gyöngyösi háziorvos

December 13-tól dr. Watti Nermin látja el a betegeket a város I-es számú  háziorvosi körzetében, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester.

Szabó István

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, a körzetben, amihez a Felső­város és a Durandának nevezett részek tartoznak, november eleje óta nem volt szerződéssel biztosított háziorvos. December elsejéig helyettesítéssel oldották meg az ellátást, de utána nem tudták biztosítani azt sem. A közösségi oldalakon többen panaszkodtak, hogy nem tudnak táppénzre menni. 

– A praxis a több tucat álláshirdetés ellenére 2018 óta helyettesítéssel volt betöltve, de a térségben is sok a betöltetlen állás. Köszönöm a gyöngyösi kórház vezetésének, Weisz Péternek főigazgatónak és dr. Assani Omar orvosigazgatónak, hogy nagyon emberségesen álltak a probléma megoldásához – fogalmazott Hiesz György.

Az új háziorvos nem ismeretlen a körzetben, már helyettesített ott.

– Ebben a nehéz helyzetben felelősségemnek éreztem, hogy gyöngyösiként segítsek a város lakóinak. Bízom benne, hogy az I-es körzet páciensei meg lesznek elégedve a munkámmal, amelyet mint eddig is, a legjobb tudásom szerint fogom végezni – mondta dr. Watti Nermin.

Hiesz György arról is beszélt, hogy a köztudottan problémás közbiztonságú körzetben a közterület-felügyelők fognak segíteni az esetleges tumultusok, és egyéb problémák megelőzésében. A polgármester bízik benne, hogy hosszú távra megoldódik a körzet orvosi ellátása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában