Ételt az Életért

2021.12.17. 10:21

Szeretetlakomával várják a rászorulókat Egerben

Hatszázötven regisztrált rászoruló számára szervezik a segélyakciót vasárnap.

F. V. E.

Étellel segítenek annak, aki rászorul

Forrás: Beküldött

 – Egyre több a támogatásra szoruló család és egyedülálló ember, de a programunknak köszönhetően a rászorulók ellátás folyamatos – derül ki az Ételt az Életért Alapítvány sajtóközleményéből. Mint írják, de­cember 19-én, vasárnap, 11 és 14 óra között tartják meg Egerben a Tűzoltó tér belső udvarán a Karácsonyi Szeretetlakomát, a Krisna-tudatú hívők Ételt az Életért humanitárius programját. Hatszázötven regisztrált rászoruló számára szervezik a segélyakciót, akiket különböző idősávokba beosztva várnak a szervezők, azért, hogy elkerüljék a csoportosulást. A program keretében meleg babgulyást osztanak, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett novemberi, háromnapos tartósélelmiszer-gyűjtő egri akcióban kapott 2,5 tonna tartósélelmiszer-adományokat is kiosztják játékokkal, ruhákkal kiegészítve. 

 

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési program 1999-ben jött létre Egerben azzal a céllal, hogy segítsék a szociálisan hátrányos helyzetűek és a beteg gyermekek étkeztetését a térségben. Ezen célok megvalósítását ételosztással, ingyenkonyhák működtetésével és gyermekélelmezési programokkal valósították meg. A program magánszemélyek adományainak, szja 1%-os felajánlásainak, és a Krisna-egyház támogatásának köszönhetően jön létre. 

A „Mint egy falat kenyér” program keretében 2017 óta napi félezer adag ingyenebédet és pékárut osztanak ki a hevesi megyeszékhelyen. Idén tovább növekedett a rászorulók köre, így a hatszázötven ember ellátása még nagyobb erőfeszítésbe és közel dupla annyi pénzbe kerül – mondta Nyolcas Olivér, az Ételt az Életért Alapítvány egri vezetője. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában