Jótékonyság

2021.12.17. 11:30

Több tonna adományt gyűjtöttek össze a lőrinci és a hatvani menhelynek

A tavalyinál is sikeresebb gyűjtés minden egyes adakozója egy-egy gyerekrajzot kapott ajándékba a Szent Karácsony pályázat gyűjteményéből.

Litya László

Szabó Zsolt (balról) is segített a menhelyi állatok karácsonyának szebbé tételében

Forrás: Beküldött

Februárban 13 kérdés megválaszolásával járultak hozzá az emberek, hogy az állatvédelemről készülő törvény leginkább visszatükrözze mindannyiunk véleményét. Valamikor a jövő év elején kezdődhetne el a törvényalkotás folyamata, de addig még további javaslatokkal módosíthatják a Parlament elé kerülő csomagot. A 2011-ben módosított 1998-as törvénynek csak akkor mondhatunk majd búcsút, ha megszületik az új állatvédelmi törvény. 

 

Törvény ide vagy oda, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és a Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány decemberben adománygyűjtést szervezett Menhelyi állatok karácsonya címmel. A hatvani gyűjtést a Radnóti tér parkolójában, a lőrincit pedig Édes Erzsike ismert virágboltjánál szervezték meg. Kutyáknak és macskáknak szánt száraz-nedves táp és konzerv mellett plédet, szőnyeget, játékot, nyakörvet, almot, tálcát és vitamint is szívesen fogadtak. Gyógyszerekre és ivartalanításra a pénzbeli adakozás ígérkezett a leghasznosabbnak. 

Dr. Stankovics Éva hatvani kórházvezető kifejtette, hogy a menhelyről befogadott négylábúak csak örömet és szeretetet adnak. Idősek kikapcsolódásához nincsen náluk jobb társaság. Ámde mindig meg kell gondolnunk, hogy van-e erőnk gondoskodni róluk. 

A Széchenyiről elnevezett hatvani római katolikus középiskolát vezető Fehér Józsefné arról is beszélt, hogy egy kutyus nagyszerű lehetőséget kínál a kisgyereknek a gondoskodás, a törődés és a figyelmes szeretet elsajátí­tására. 

Köves Gáborné kuratóriumi elnök a menhelyi áldozatvállalást is szóba hozta. Kifejtette, hogy a négylábúakról karácsonykor ugyanúgy kell gondoskodnunk, mint az embertársainkról. Nem könnyű feladatot vállalnak magukra azok, akik a szabadidejüket áldozzák a kóbor kutyák és a cicák befogadására és a menhelyen való gondoskodásukra. 

 

Szabó Zsolt elmondta, hogy még a tavalyinál is sikeresebbnek bizonyult a mostani, menhelyi adománygyűjtés. A végeredmény több tonnára rúgott, amelyet egyrészt a lőrinci Kutyahűség, másrészt a hatvani Kutyaszív alapítvány vehetett birtokba. Minden adományozó egy-egy gyerekrajzot kapott ajándékba a Szent Karácsony nevű pályázat rajzgyűjteményéből. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában