Kikapcsolódás

2022.01.07. 19:00

Bejelentkezés nélkül vár a Gárdonyi ház

Sz. M. L.

Január másodikától a téli nyitvatartási rendnek megfelelően, előzetes belejelentkezés nélkül látogatható a Gárdonyi Géza Emlékház – tette közzé a Dobó István Vármúzeum. 
 

Az Egri csillagok írójának korábbi otthona és annak környezete, a Gárdonyi-kert tavaly újult meg. A cél az volt, hogy a kertet többcélú és többgenerációs közparkká alakítsák, fejlesszék. Az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik különlegessége a „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” program. Ezen belül volt kulcsprojekt a Gárdonyi-kertben megvalósuló fejlesztés. Az emlékházban múzeumpedagógiai foglalkozások mellett állandó tárlat is helyet kapott. A Gárdonyi ház már 1952-től emlékmúzeumként üzemelt. 
 

Az emlékházban jelenleg az író bútorai eredeti helyükön kerülnek bemutatásra. Közel négyezer kötetes könyvtára, íróasztalai, kedves pipatóriuma, utazóbőröndje és turistabotszéke, a Dankó Pistától kapott cimbalom, a várban gyűjtött ágyúgolyó-töredékek, valamint festményei idézik fel egy írói életpálya hétköz­napjait. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában